Clotilde Armand spune că nu a tăiat banii spitalelor ci le-a transferat la Primăria Generală

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, spune că în ședința Consiliului Local au fost trecute 4 spitale de la primăria de sector la Consiliul General al Municipiului București și că nu s-a pus problema tăierii finanțării pentru acestea. Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a răspuns că Primăria Capitalei este dispusă să preia acele proiecte și instituții din București de care „nu se poate ocupa” altcineva.

Clotilde Armand spune că nu a tăiat banii spitalelor, ci le-a transferat la Primăria Generală

Clotilde Armand a scris, într-o postare pe Facebook, că relatările din presă conform cărora ar fi tăiat finanțarea pentru 4 spitale este falsă și că instituțiile au fost trecute la Primăria Capitalei.

„Nu s-a tăiat nimic. În ședința de ieri s-au trecut 4 spitale din administrarea Sectorului 1 în administrarea Consiliului General al Municipiului București. Știți de ce? Pentru că există o decizie a Curții de Conturi care ne spune asta”, a scris primarul.

Clotilde Armand a mai spus că decizia a fost luată, de fapt, printr-o hotărâre de Consiliu local în 2010 și că există o hotărâre de guvern care prevede că aceste spitale sunt finanțate de stat.

Nicușor Dan spune că este dispus să le preia la Primăria Capitalei, câtă vreme se asigură finanțarea pentru ele.

Primarul sectorului 1, Clotilde Armand, a făcut primul pas pentru reorganizarea Poliției locale. Consiliul Local al Sectorului 1 va vota astăzi această propunere. De asemenea, edilul are în vedere și modul de organizare și funcționare a parcărilor publice de reședință.
Consiliul Local al Sectorului 1 a fost convocat astăzi de Clotilde Armand, într-o ședință extraordinară. Pe ordinea de zi sunt trei proiecte „extrem de importante pentru comunitatea locală”, spune primarul sectorului 1
„Ce se întâmplă în această instituție este o problemă de siguranță națională și trebuie să stârpim urgent corupția endemică de acolo”, precizează Clotilde Armand. Primarul sectorului 1 propune reducerea numărului de șefi care încasau venituri frumoase inutil. Totodată, sunt vizați cei care „au făcut pact cu Mafia purtând uniformă de polițist local”, spune primarul sectorului 1.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *