Emil Boc, primarul municipiului Cluj-Napoca și președinte al Asociației Municipiilor din România, a vorbit despre tensiunile din interiorul Partidului Național Liberal, după ce liderii de la centru au decis ca viitorul prefect al județului Cluj să nu fie liberal și să fie de la UDMR. Emil Boc susține că „PNL a trecut o linie roșie” și că de aici înainte urmează „o bătălie internă”.

Emil Boc: „PNL a trecut o linie roșie în relația cu noi. De aici înainte bătălia noastră este internă”

„PNL a trecut o linie roșie în relația cu noi, pentru că din acest punct de vedere este foarte greu, nu am argumente să spun de ce PNL a optat pentru alt județ și nu pentru Cluj atunci când s-a făcut în coaliție această decizie politică. Eu am fost președinte al PDL și mereu au fost prefecți liberali la Cluj. Și atunci, și acum, Clujul a avut cel mai mare număr de vot adus partidului”, a declarat Emil Boc, la Ziua de Cluj.

Liderul PNL Emil Boc este nemulțumit de negocierile purtate în coalție în urma cărora prefectul de Cuj a revenit celor de la UDMR.

„Eu sper că după vremea rea să vină vremea bună, așa cum am spus de fiecare dată. În primul rând, la primărie, Consiliul Local și cel județean, guvernarea este alături de UDMR. Și eu și domnul Tișe avem majorități alături de UDMR la Cluj. Este un fapt care a adus stabilitate orașului și județului. Aici lucrurile sunt clare, avem limite, sunt linii roșii pe care știm bine că nu avem voie să le trecem niciodată”, spune Emil Boc.

Primarul din Cluj Napoca susține că, din primul moment când a auzit, prima reacție a fost legată de o „stare profundă de nemulțumire” care există în rândul organizației PNL Cluj.

„La Tișe, Boc, Buda, Tarcea și la toți colegii, există această stare de nemulțumire față de decizia conducerii centrale. De aici înainte bătălia noastră este internă, politică și discuțiile le purtăm în interiorul partidului, pentru că aceasta este o decizie internă a PNL”, a mai precizat Boc.

 

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *