Premierul Florin Cîțu a declarat sâmbătă că nu este de acord să fie schimbat modul de calcul al ratei de incidență, așa cum vrea Ministerul Sănătății, dacă nu sunt argumente științifice pentru a face această modificare, în condițiile în care cifrele de acum arată o gestionare bună a pandemiei cu măsuri care au ținut cont de actuala formulă de calculare a ratei de incidență.

 Cîțu nu este de acord cu schimbarea modului în care se calculează rata de incidență, așa cum vrea Vlad Voiculescu

Florin Cîțu a trimis din nou sâmbătă săgeți către Ministerul Sănătății și a recunoscut că are discuții în contradictoriu cu Vlad Voiculescu, dar susține că nu ar fi vorba despre tensiuni și că nu ia în calcul „în acest moment” remanierea.

Florin Cîțu: „Până acum totul a funcționat bine”

„Pentru a schimba ceva, trebuie să vedem cum a funcționat ce am avut până acum. Până acum, totul a funcționat bine. Dacă există fundamentare științifică pentru a modifica ceva, sunt gata să o vadă. În același timp, sunt adeptul unor modificări pentru o simplificare. Dacă o modificăm pentru a face lucruri mai complicate, nu susțin”, a declarat premierul, întrebat dacă este de acord cu modificarea modului de calcul al ratei de incidență prin includerea focarelor, așa cum propune Ministerul Sănătății”, spune Florin Cîțu potrivit Digi 24.

„Dacă există analiza care să ne arate că în ce s-a făcut până acum au fost deficiențe și ele pot fi schimbare, merg în direcția de modificare, dar ce a fost făcut până acum a fost făcut bine. Ne uităm la cifre, la faptul că în România numărul de cazuri la ATI rămâne sub 1.000, ne uităm la apelurile la 112, ne uităm la informații și vedem că am gestionat bine această pandemie”, spune Florin Cîțu.

„Deci nu văd în acest moment de ce am schimba calculul. Pot să existe alte analize la Ministerul Sănătății, care să demonstreze contrariul. Le aștept, dar orice modificare trebuie să meargă în direcția simplificării”, a punctat Florin Cîțu, premierul României.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *