Ludovic Orban a anunțat luni că pensiile vor crește de la 1 ianuarie 2022. „Există o decizie luată”, a precizat liderul PNL.

„S-au discutat liniile mari ale construcției bugetare și am discutat și anumite măsuri pentru restrângerea cheltuielilor. Trebuie să fim foarte corecți. Atât Comisia Europeană, cât și agențiile de rating urmăresc nu numai atingerea deficitului pe care l-am negociat, ci și evoluția deficitului structural, adică evoluția cheltuielilor pe termen lung.Am discutat să se facă o analiză amplă a tuturor tipurilor de sporuri, dar nu am luat o decizie deocamdată”, a declarat Ludovic Orban.

Ludovic Orban, după discuțiile din Coaliție: Pensiile vor crește de la 1 ianuarie 2022. Este o decizie luată

„Există o decizie legată de sporul de 30% care a fost acordat prefecturilor, și care nu se va mai plăti odată cu adoptarea Legii bugetului.Există o decizie luată privitoare la pensii. Pensiile vor crește de la data de 1 ianuarie 2022. La baza creșterii punctului de pensie stă formula care a existat în legea 263 și anume compensarea în proporție de 100% a pierderii puterii de cumpărare ca urmare a inflației, și de asemenea creșterea puterii de cumpărare prin creșterea punctului de pensie cu 50% din creșterea salariului mediu brut pe economie”, a spus fostul premier Ludovic Orban.

Ludovic Orban, despre candidatura pentru un nou mandat de preşedinte al PNL: „Am această intenţie și o voi materializa”. Întrebat de jurnaliști dacă la următorul congres va candida pentru un nou mandat la şefia partidului, pe care îl conduce din 2017, preşedintele PNL a răspuns că și-a informat deja colegii că va face acest lucru.

„Mi-am informat colegii, pentru că au fost foarte multe speculaţii, că am această intenţie şi că voi prezenta public imediat ce voi propune declanşarea procedurile de convocare a Congresului, această intenţie o voi materializa”, a spus Ludovic Orban.

Pe 26 ianuarie, Ludovic Orban spunea că, cel mai probabil, congresul liberalilor va avea loc în septembrie-octombrie. Declarațiile lui  Orban vin în contextul în care, în ianuarie, prim-vicepreședintele PNL Rareș Bogdan și, apoi, secretarul general Robert Sighiartău au lansat critici dure față de actualul lider PNL, care este și președintele Camerei Deputaților.

Președintele PNL, Ludovic Orban, a declarat marți că potrivit discuțiilor din Coaliție pe proiectul de buget, în 2021 nu vor fi creșteri de taxe și impozite. În privința majorării pensiilor, Orban a spus că este adeptul indexării cu rata inflației, ceea ce înseamnă o creștere de aproximativ 3% a pensiilor.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *