Vicepremierul Kelemen Hunor susține că decizia de eliminare a gratuității pe tren pentru studenți nu a fost încă luată și că discuțiile continuă.

„Nu am încălcat o promisiune. În continuare, există o discuție la nivelul Ministerului Transporturilor și la Educație. Ordonanța de Urgență nu a fost adoptată ieri, a fost în prima lectură și mai este loc de discuții, în continuare”, a spus Kelemen Hunor la RFI.

„Sper că vom putea susține călătoriile pentru studenți și vom găsi banii, pentru că aici nu am văzut că ar fi vorba despre sume uriașe, pentru a asigura studenților să meargă de la domiciliul lor până la facultate, până la destinație și înapoi, în așa fel încât să nu îngrădim în nici un fel transportul. Deci a fost o primă lectură, la ministerele de resort se continuă discuția”, a precizat vicepremierul Kelemen Hunor.

Sporurile bugetarilor sunt analizate de Guvern, iar vicepremierul Kelemen Hunor este tranșant cu privire la sporul de calculator, într-o societate care se vrea digitalizată.

Kelemen Hunor despre sporurile bugetarilor: „Dacă în 2021 spui că este un risc să lucrezi la calculator, aruncă și telefonul mobil la gunoi”

Vicepremierul a anunțat la rândul său luni că Guvernul va analiza toate sporurile bugetarilor pentru a decide care dintre acestea vor fi eliminate. „Dacă în 2021 spui că este un risc să lucrezi la calculator, aruncă și telefonul mobil la gunoi”.

Întrebat miercuri dacă Guvernul ia în calcul ca de anul viitor modificarea sporurilor bugetarilor, Kelemen Hunor a spus că nu a văzut lista sporurilor bugetarilor publicate de fostul ministru al Muncii, dar Guvernul va face o analiză a tuturor sporurilor și o modificare a Legii salarizării.

„Până când nu vedem în Guvern și în coaliție mai multe, nu pot să vă spun. Există un risc de spor pentru muncă la calculator. Nu cred că este un spor care trebuie păstrat în continuare. Dacă în 2021 spui că este un risc să lucrezi la calculator, atunci aruncă și telefonul mobil la gunoi și să nu mai deschizi calculatorul. Nu poate exista un astfel de spor și am menționat unul singur”, a declarat vicepremierul,Kelemen Hunor, citat de B1TV.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *