Dan Barna: Elevii vor beneficia în continuare de transport gratuit

Dan Barna a dat asigurări că elevii vor beneficia în continuare de gratuitate pe transportul feroviar. Vicepremierul Dan Barna s-a întâlnit, joi, cu o parte din membrii Consiliului Național al Elevilor care au protestat în fața Guvernului față de eliminarea transportului gratuit, potrivit Digi 24.

„I-am asigurat că vor beneficia în continuare de gratuitate și că Guvernul ține cont în noul buget de nevoia celor peste 400.000 de elevi navetiști de a ajunge la școală și de dificultatea cu care mulți elevi se confruntă când vine vorba de a călători din localitatea de domiciliu spre localitatea unde învață”, a declarat Dan Barna.

Discuțiile vicepremierului cu elevii au mai vizat și criteriile programului Euro 200 de achiziție de calculatoare de către elevi și despre sistemul de burse școlare și cum poate acesta să fie îmbunătățit din perspectiva elevilor.

„Ca o notă personală, e întotdeauna un lucru bun când tinerii nu numai că își cunosc drepturile dar găsesc timpul și energia să discute și să argumenteze despre ele. Întâlnirea de azi (joi – n.r.) mi-a dat speranță. E un semn că țara asta are un viitor și acesta va fi mai bun decât trecutul ei”, a mai spus Dan Barna.

Dan Barna, vicepremierul României, a declarat la Antena 3 de ce România nu face testări în masă şi a spus că singura certitudine acum este vaccinul. Barna a precizat că miercuri se vor vaccina toţi membrii Guvernului.

“Eu mă voi vaccina miercuri, împreună cu ceilalţi membri ai Guvernului şi le recomand tuturor, pe măsură ce le vine rândul. Va fi probabil o programare şi la nivelul Parlamentului şi vom avea această informaţie. Recomand cu fermitate tuturor să meargă să facă vaccinul. Este un disconfort minim şi o plasă de siguranţă reală pentru toată lumea”, a spus vicepremierul Dan Barna la Antena 3.

Liderul USR a vorbit şi despre numărul relativ mic de vaccinuri care a ajuns în România până acum. Acesta spune că nu autorităţile române sunt de vină, întrucât ţara noastră a comandat 10 milioane de doze care vor veni pe măsură ce compania furnizoare le va avea pe stoc.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *