Marcel Ciolacu: PSD va depune moțiune de cenzură

Marcel Ciolacu susține că PSD va depune moțiune de cenzură împotriva Guvernului Cîțu și cel mai probabil propunerea de premier va rămâne Alexandru Rafila. 

„Când depunem moțiunea de cenzură, Doamne ajută să treacă. Dacă trece moțiunea, vom veni cu programul nostru de guvernare, nu avem nici o problemă să ne asumăm guvernarea. Până în acest moment, propunerea PSD pentru funcția de premier este Alexandru Rafila.În acest moment, eu nu am o decizie luată cu colegii dacă mai mergem cu propunerea de guvern de uniune națională. Un exercițiu democratic sunt și alegerile anticipate”, a spus liderul PSD, Marcel Ciolacu la Antena 3.

Marcel Ciolacu a criticat actualul Guvern cu privire la lipsa bugetului, dar și a măsurilor impuse de Executiv și spune că partidul pe care îl conduce poate demonstra pe cifre că sunt bani.

„Să ia proiectul de buget al PSD, e mult mai bun, că nu trebuie să taie de la oameni. Le demonstrăm pe cifre că sunt bani. Moțiunea de cenzură va fi depusă când începem să creionam o eventuală majoritate. Categoric vom depune moțiune de cenzură”, a mai spus Marcel Ciolacu. 

PSD nu votează bugetul, spune Marcel Ciolacu. „Eu vreau să știu care este filozofia”

PSD nu votează bugetul pe 2021, a anunțat miercuri președintele partidului, Marcel Ciolacu. El a criticat și propunerea de tăiere a sporurilor bugetarilor, care poate crea „nedreptăți, discuții și frustrări în rândul oamenilor”.

Este un buget de austeritate, iar social democrații nu concep așa ceva vorbind de „efectul” pe care îl are asupra oamenilor.

„Am avut dreptate, se vine în anul 2021 cu un buget de austeritate. Este cea mai mare greșeală. E a doua oară când se întâmplă acest lucru în România. S-a întâmplat și în 2010 și până și FMI-ul consideră că atunci a fost o greșeală acel buget și program de austeritate (…). Atâta timp cât considerăm bugetul simple cifre, fără să vedem și efectul pe care îl are asupra oamenilor, greșim major”, a declarat Marcel Ciolacu miercuri, la RFI, citat de Digi24.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *