Președintele Klaus Iohannis a anunțat marți, într-o conferință de presă la Palatul Cotroceni, că autoritățile nu iau în calcul un lockdown de Paște, însă starea de alertă va fi prelungită și că interdicția de circulație noaptea se va aplica cu o oră mai devreme, de la ora 22.

„Vreau să atrag atenția că cifrele din ultima săptămână privind evoluția pandemiei sunt îngrijorătoare. Tendința de creștere e evidentă și din toate părțile ni se spune că presiunea pe ATI este tot mai mare. Haideți să nu irosim ce am câștigat până acum prin campania de vaccinare, campanie care merge foarte bine. Numărul de persoane vaccinate crește de la o zi la altă.Astfel, până în vară vom avea un nivel foarte bun. Dar până atunci trebuie să avem grijă să nu ne înecăm la mal”, a spus Klaus Iohannis potrivit Digi 24.

Klaus Iohannis: Circulația pe timp de noapte va fi restricționată mai devreme

„Starea de alertă va fi prelungită în această săptămână, iar circulația pe timp de noapte va fi restricționată mai devreme, probabil începând de la orele 22. În final, un mesaj care este important pentru mulți. Pot să vă spun foarte clar că nu avem în vedere un lockdown de Paște.”, a declarat Klaus Iohannis într-o declarație de presă de la Palatul Cotroceni.

„Guvernul ia în calcul modificarea restricțiilor de circulație, din cauza creșterii numărului de cazuri noi. Surse guvernamentale susțin că executivul ar urma să modifice ora de la care se aplică restricțiile de circulație pe timpul nopții”, a mai spus Klaus Iohannis.

„Astfel, circulația în afara locuinței va fi interzisă începând cu ora 22, în loc de ora 23. De asemenea, va fi modificată și ora până la care pot funcționa restaurantele. Și acestea vor putea funcționa doar până la ora 22”, a mai spus Klaus Iohannis, într-o declarație de presă la Palatul Cotroceni.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *