Dan Barna anunță: Președintele Iohannis ne-a cerut să susținem Ministerul Sănătății și pe Vlad Voiculescu

Vicepremierul Dan Barna a respins joi că ar exista anumite neînțelegeri între ministrul Sănătății și premierul României, după ce Florin Cîțu i-a cerut lui Vlad Voiculescu să prezinte un raport privind măsurile luate de la începutul anului pentru pregătirea sistemului de sănătate pentru valul al treilea al pandemiei și să comunice săptămânal aceste informații, scrie Digi 24.

„Am agreat propunerea ca și la Ministerul Sănătății să fie o conferință de presă săptămânală, tocmai pentru a fi cât mai accesibile activitățile ministerului în ceea ce privește pandemia. Este o activitate normală”, susține vicepremierul Dan Barna.

Totodată, Dan Barna susține că existența unor astfel de conferințe săptămânale va ajuta la evitarea „confuziilor de percepție care au fost speculate în număr foarte mare”.

Dan Barna: Președintele Iohannis ne-a cerut să-l susținem pe Vlad Voiculescu

 Barna susține că președintele Klaus Iohannis a cerut USR PLUS să îl susțină pe Vlad Voiculescu pentru că ministerul Sănătății are nevoie de sprijin în această perioadă.

„În discuția de miercuri de la Cotroceni, cu premierul Cîțu, cu liderii celorlalte partide din coaliție, președintele a fost foarte clar – e nevoie de o susținere pentru Ministerul Sănătății și ne-a cerut să-l susținem pe Vlad Voiculescu, tocmai pentru că prima linie a temei sociale în momentul acesta în România este această pandemie și lupta cu Covid.

„Citim cu umor și eu și premierul și Vlad Voiculescu ce se scrie în presă despre scandaluri și lupte, în timp ce noi stăm la masă și discutăm următorii pași ai zilei sau ai săptămânii. În exterior pare o mare bătălie care de fapt nu există”, a subliniat Dan Barna.

Ori, în acest context, este foarte clar că guvernul și coaliția suntem aliniați pe acest mesaj foarte clar – România are nevoie de sprijin și de înțelegea cetățenilor că vaccinul e soluția necesară, iar până atunci măsurile de distanțare, purtatul măștii, spălatul pe mâini rămân valabile și necesare pentru a nu avea o perspectivă de măsuri mai dure”, a explicat vicepremierul Dan Barna.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *