Premierul Florin Cîțu a reiterat că în România nu se va implementa măsura de lockdown din nou, a făcut un apel la populație să respecte regulile și a spus că „în perioada următoare, numărul persoanelor imunizate zilnic va ajunge la 80 de mii”.

Într-un mesaj publicat pe Facebook, premierul Florin Cîțu spune că a participat la ședința tehnică de la Ministerul Afacerilor Interne și s-a asigurat că „obiectivele pe care le-am trasat in privința pandemiei sunt îndeplinite”. El a adăugat și că numărul de paturi din spitale a crescut.

Florin Cîțu: Multă lume întreabă dacă vom ajunge din nou în lockdown. Răspunsul meu foarte clar este că NU

Cîțu a făcut un nou apel la populație să respecte măsurile de protecție și spune că obiectivul pe care și-l propune este să se reducă numărul de infectări prin vaccinare.

„În perioada următoare, numărul persoanelor imunizate zilnic va ajunge la 80 de mii. Multă lume întreabă dacă vom ajunge din nou în lockdown. Răspunsul meu foarte clar este că NU”, a adăugat prim-ministrul Florin Cîțu.

Premierul Florin Cîțu a declarat, vineri, că a discutat cu ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, și cu șeful DSU, Raed Arafat, despre locurile de la terapie intensivă pentru bolnavii Covid și că numărul paturilor va fi suplimentat curând.

“Vom avea câteva întâlniri să evaluăm situația. Eu am spus că trebuie să facem o inspecție în fiecare spital zilnic și cu siguranță ministerul Sănătății va prezenta această situație”, a spus premierul Florin Cîțu, scrie Digi.

Întrebat despre cazurile de pacienți care au murit așteptând un loc la ATI, Florin Cîțu a răspuns: “Eu am mai trecut și anul trecut printr-o perioadă cu valuri și multe dintre informații nu erau verificate, dar ministerul Sănătății sigur se ocupă de situație. În acest moment tot personalul MS, cei de la DSU trebuie să ducă la îndeplinire obiectivul de 1.600 de paturi. Din discuția avută cu domnul Arafat, se va suplimenta cu câteva zeci de paturi în zilele următoare. Sunt sigur că vom ajunge la 1.600 de paturi în curând”.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *