Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, susține că nu se va lua măsura carantinării Bucureştiului de Paşti şi spune că niciuna dintre deciziile deja anunţate de Guvern nu se schimbă.

Ministrul Vlad Voiculescu subliniază că noile criterii nu duc la carantinarea Capitalei de Paște la fel cum nu duceau nici cele vechi.

Vlad Voiculescu: „Bucureștiul nu se carantinează de Păști. Nu trăim într-o nouă realitate”

„Bucureștiul NU se carantineaza de Paști.S-au publicat noile criterii de carantinare a localităților. Nu trăim într-o nouă realitate, doar s-au clarificat/actualizat criteriile care pot duce către o recomandare de carantinare a unei localități”, a spus Vlad Voiculescu.

„Nivelul de testare Covid19 devine unul dintre factorii principali, alături de rata de incidență și gradul de ocupare a paturilor din spitale și secțiile ATI. Se definește de asemenea carantinarea zonală.Ca și până acum, decizia de carantinare se ia pe baza mai multor factori, și nu automat.Și nu, noile criterii nu duc la carantinarea Capitalei de Paște la fel cum nu duceau nici cele vechi. Niciuna dintre deciziile deja anunțate ale guvernului nu se schimbă”, a scris ministrul Sănătăţii pe Facebook, în noaptea de marţi spre miercuri”, a mai spus Vlad Voiculescu.

Precizările lui Vlad Voiculescu vin după ce în Monitorul Oficial a fost publicat un nou ordin privind carantinarea unor localități, nivelul de testare pentru COVID devine factor principal, alături de rata de incidență și de gradul de ocupare a paturilor din spitale și secțiile ATI. Așadar, unele localități ar putea intra mai ușor în carantină, care s-ar putea întinde pe o perioadă mai lungă de timp.

Ordinul, care este semnat de secretarul de stat din ministerul Sănătății Andreea Moldovan, a fost publicat în Monitorul Oficial fără informarea premierului Florin Cîțu, au spus surse guvernamentale, pentru Digi24.ro.

Și prefectul Capitalei, Alin Stoica, susține că a aflat de ordinul de ministru al Sănătății, care introduce noi criterii pentru carantinarea localităților, din Monitorul Oficial. Acesta a precizat marți seara că respinge ideea ca Bucureștiul să intre în carantină.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *