Florin Cîțu ministru interimar la Sănătate.Președintele Klaus Iohannis, a semnat miercuri decretul de desemnare a premierului Florin Cîţu ca ministru al sănătății, interimar, anunță Palatul Cotroceni.

La scurt timp după numire, premierul Cîțu a declarat că a decis să preia interimatul după refuzul vicepremierului Dan Barna.

Florin Cîțu a fost numit ministru interimar la Sănătăte

„Dimineață am trimis președintelui decretul de numire interimară la Ministerul Sănătății a domnului Barna. Având în vedere refuzul domnului Barna am făcut o nouă propunere în persoana mea. Preiau ministerul Sănătății până când colegii de colaiție vor face o nouă prounere de ministru. Am avut deja o discuție în minister și mânie voi avea o discuție cu DSP-urile. Rămâne un obiectiv pentru noi să gestionăm această perioadă dificilă.”, a anunțat, într-o scurtă conferință de presă la Palatul Victoria, premierul Cîțu.

Florin Cîțu a mai precizat că mâine a fost programată o ședință de guvern, în care ar trebui adopatate acte normative „extrem de imporante”.

„Tot mâine vom avea o ședință de guvern. Sunt mai multe acte normative care trebuie adoptate, unele de la ministerul Sănătății, acte normative care nu pot fi amânate”, a mai spus Florin Cîțu.

Copreședintele Alianței USR PLUS și vicepremierul Dan Barna a anunțat miercuri, după ședința de criză din interiorul Alianței în urma demiterii ministrului Vlad Voiculescu, că cele două partide au decis să îi retragă sprijinul politic premierului Florin Cîțu. Barna a precizat că a refuzat să preia interimar ministerul Sănătății.

„România trece printr-o perioadă dificilă în lupta cu pandemia. Lupta a întins la maximum resursele statului. Ca să ducem la capăt lupta, mereu am spus că e nevoie de încredere în instituțiile statului. Pentru a mă asigura că încrederea în instituțiile statului rămâne, am decis să fac o modificare la vârful Ministerului Sănătății”, a mai spus premierul Florin Cîțu.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *