Dan Barna anunță Cioloș i-a propus să se retragă amândoi din cursa pentru șefia USR PLUS: „Argumentele din spate nu le-am înțeles”
Dan Barna anunță Cioloș i-a propus să se retragă amândoi din cursa pentru șefia USR PLUS: „Argumentele din spate nu le-am înțeles”

Dan Barna a confirmat, joi, la Digi 24,  că Dacian Cioloș i-a propus să se retragă împreună din cursa pentru președinția partidului, propunere pe care Barna spune că a refuzat-o – „Argumentele din spate nu le-am înțeles foarte clar”, a adăugat co-președintele USR PLUS.

Dan Barna „Argumentele din spate nu le-am înțeles”

„A fost o discuție în care s-au analizat diverse variante de congres. Practic, obiectivul pentru noi este să păstrăm partidul unit, să păstrăm partidul solidar în această miză în care eu cred foarte mult – că USR PLUS poate să fie o soluție pe termen lung pentru politica din România. În acest context, Dacian, într-adevăr, a făcut acea propunere cu care, evident, eu nu rezonez din mai multe motive. Dar e o propunere de lucru, să-i zicem așa”, a spus Dan Barna.

„Argumentele din spate nu le-am înțeles foarte clar și nu o să insist foarte mult pe ele, le poate prezenta Dacian cu proxima ocazie. Eu vreau să spun că acest proiect, USR PLUS, este un proiect la care am muncit foarte mult și eu ca natură umană sunt un luptător și sunt foarte deschis și am foarte mare încredere în înțelepciunea colegilor mei pentru că USR PLUS a ajuns aici, dacă ne amintim de fiecare etapă, am arătat că noi ca partid am avut înțelepciunea să alegem cea mai bună soluție”, a spus Dan Barna.

„Și da, dacă partidul va decide că e nevoie de un alt lider voi respecta cu inima deschisă și cu bucuria familiei mele acest lucru. Însă eu nu o să plec din fața niciunei lupte. Eu chiar cred că un lider politic trebuie să stea vertical și să le ofere colegilor opțiunea să îi susțină sau nu proiectul”, a spus Dan Barna.

Întrebat dacă Cioloș a încercat să îl convingă, Dan Barna răspuns: „Mi-a prezentat această variantă în care el crede, să ne retragem amândoi, și să vedem ce se va întâmpla mai departe, ceea ce din punctul meu de vedere e o abordare pe care nu am cum să o susțin”.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *