Preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, a precizat miercuri că singurul lucru cert este acela că alocaţiile pentru copii vor creşte cu 20% de la 1 ianuarie 2022, urmând ca celelalte posibile majorări să fie decise în funcţie de situaţia economică.

„Decizia coaliţiei a fost foarte simplă: ne menţinem angajamentul de a dubla alocaţiile conform legii adoptate într-un grafic de creştere, că următoarea tranşă de creştere va fi de la 1 ianuarie. Nu suntem ca PSD, care mai avea puţin şi programa creşterea pensiilor şi salariilor din sectorul public pe următorii o sută de ani”, a declarat Ludovic Orban, miercuri, la Parlament.

Ludovic Orban a adăugat că majorările ulterioare vor fi decise în funcţie de evoluţia economică.

„Vedem care e evoluţia economică, vedem care e situaţia bugetară. În funcţie de aceste date care vin din realitatea economică, vom decide creşterile ulterioare. (…) Deocamdată, un singur lucru este cert: alocaţiile vor creşte cu acel procent de 20% de la 1 ianuarie 2022”, a spus liderul PNL, Ludovic Orban.

Alocațiile pentru copii cresc în cinci etape de valoare nominală egală, anunța, la începutul anului, Ministerul Finanțelor. Potrivit OUG 123/2020, care prevede dublarea alocațiilor de stat pentru copii în cinci etape, acestea ar trebui majorate la 1 iulie cu 20%. Însă, luna trecută, președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban, a declarat că nu există resurse care să permită încă o creștere a alocațiilor în acest an, potrivit Digi 24.

Totodată, preşedintele PNL, Ludovic Orban, a afirmat, luni seară, că nu mai intră în ”războiul informaţional” legat de filialele care îl susţin pe el şi cele care îl susţin pe Florin Cîţu la şefia PNL, întrucât abia după 10 august vor exista conduceri noi în toate organizaţiile. Abia apoi vor fi prezentate moţiunile, iar organizaţiile vor decide pe cine susţin.

Ludovic Orban a fost întrebat, luni seară, despre faptul că Marcel Vela ar fi trecut de partea lui Florin Cîţu şi a afirmat: ”A fost dezminţit imediat chiar de către domnul Vela”.

 

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *