Image default
Actualitate

Florin Cîțu: Obiectivul meu nu este de a vaccina cât mai multe persoane, ci de a depăși pandemia

Premierul Florin Cîțu a fost întrebat, joi, cu ocazia unei vizite în județul Alba, despre campania de vaccinare și despre ratarea țintelor pe care și le-a propus.

Premierul a declarat că nu este nimeni vinovat și că, deși țintele nu au fost atinse, campania de vaccinare este un succes care se vede în numărul redus al cazurilor noi de COVID-19 și în ridicarea restricțiilor.

„Aceste targeturi au fost estimări făcute de specialiști pentru a atinge acea imunitate. Înainte de a ajunge la această cifră, avem rezultate. Depinde de noi să ne menținem acolo. Obiectivul meu nu este de a vaccina cât mai multe persoane, obiectivul meu este de a depăși pandemia. Iar pandemia o depășim prin vaccinare. Azi avem rezultate bune pentru că am avut o campanie de vaccinare de succes”, a declarat premierul Florin Cîțu, scrie Digi 24.

Întrebat dacă cine este vinovat pentru încetinirea vaccinărilor, Florin Cîțu a răspuns: „De ce ar trebui să fie cineva vinovat? Dacă nu ar fi avut succes am fi avut exact ca în alte țări, restricții, persoane în ATI, rată de infectare mult mai mare. În municipii, unde avem aglomerare mare, rata de vaccinare este de peste 50%. Succesul unei campanii de vaccinare se măsoară în ceea ce se întâmplă cu pandemia. Și România a fost prima țară care a relaxat restricțiile”.

Florin Cîțu a precizat că sunt alocate toate resursele necesare, că avem vaccinuri, iar apariția unui val patru al pandemiei depinde de români.

„Există pericolul valului patru și românii trebuie să fie responsabili. Avem vaccin pentru toată lumea. Dacă va exista valul patru înseamnă că este decizia noastră să avem valul patru. Trebuie să mergem să ne vaccinăm”, a mai spus premierul Florin Cîțu.

Premierul Florin Cîțu vorbea în luna aprilie despre o țintă de 5 milioane de persoane vaccinate până la 1 iunie, iar până în septembrie premierul spune că România are toate „condițiile” pentru a vaccina peste 10 milioane de persoane.

Citește pe aceiași temă

Gabriela Firea: Persoanele aflate în carantină sau izolare nu vor putea vota la alegerile parlamentare, nu vor putea solicita urna mobilă

Andrada Ionescu

Cine va fi noul viceprimar PNL al Capitalei. Va face echipă cu Nicușor Dan și Vlad Voiculescu

Constantinescu Gabriel

Vlad Voiculescu, după tragedia de la unitatea mobilă ATI de la Victor Babeș: „Voi solicita un control asupra problemelor tehnice”

Andrada Ionescu

Lasă un comentariu