Adrian Năstase
Adrian Năstase

Adrian Năstase a dat statul în judecată pentru a-și recupera pensia specială. Acțiunea vine după ce Parlamentul a decis, în luna februarie, eliminarea indemnizației pentru limită de vârstă, acordată foștilor parlamentari.

Judecătorii Tribunalului București ar urma ca în cursul zilei de astăzi să anunțe decizia cu privire la această cerere făcută de către Adrian Năstase.

Adrian Năstase a dat statul în judecată pentru a-și recupera pensia specială

Acesta a dat în judecată Parlamentul, prin Camera Deputaților, cerând să beneficieze în continuare de pensiea specială, care i-a fost tăiată după decizia luată în februarie de Parlament.

Demersul în justiție a lui Petre Daea l-a determinat și pe fostul premier Adrian Năstase să conteste eliminarea pensiilor speciale. Năstase a dat în judecată Camera Deputaților încă de pe 23 aprilie și așteaptă vineri o decizie, după ce joi instanța a amânat pronunțarea, scrie Digi 24.

„Știți ce pensie are domnul Daea? 2.000 de lei și ceva după 40 de ani în muncă. Practic în Parlament nu se calculează vechimea în muncă. Unii au spus: hai să-i radem pe băieții ăștia de acolo din Parlament, mai ales că nu mai sunt parlamentari și nu mai votează. Sunt câteva sute, nu mai contează”, declara Adrian Năstase într-un interviu la Metropola TV, în urmă cu câteva săptămâni.

Petre Daea a avut două mandate de senator și un mandat de deputat. Adrian Năstase a fost deputat în cinci legislaturi și doi ani, între 1990 și 1992. Calculate în funcție de numărul de luni de mandat/mandate, pensiile speciale ale deputaților variau între 2.131 de lei și 12.168 de lei brut, iar cele ale senatorilor între 2.131 lei și 14.930 lei brut.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *