Elevii care dau BAC-ul anul acesta sunt mai puțini decât anul trecut. Suntt 77% din elevii care au absolvit claselel a XII-a și a XIII-a, față de procentul elevilor înscriși anul trecut, de 83%, a anunțat ministrul educației, Sorin Cîmpeanu. Acesta s-a arătat dezamăgit și că orele remediale, stabilite pentru recuperarea invățământului online care nu a dat peste tot rezultatele așteptate, au fost un eșec.

România se afllă într-un nedorit top trei european cu privire la abandonul școlar. Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a anunțat că în 2021 s-au înscris cu 5% mai puțini elevi pentru susținerea probelor de Bacalaureat, relatează B1TV.

Elevii care dau BAC-ul. Până în prezent, la Bacalaureat sunt înscriși 114.143 de elevi, din 148.000. Este un procent de 77%. Anul trecut a fost de 83%”, a declarat Cîmpeanu

 

Sorin Cîmpeanu a explicat că orele suplimentare organizate pentru elevi, în vederea recuperării materiei din timpul crizei COVID, nu vor ajuta suficient elevii.

Cu tristețe o spun, programul remedial este departe de a acoperi pierderile (…) Programul de ore remediale a funcționat, dar este departe de a recupera pierderile din timpul pandemiei. Sunt convins că nu sunt doar 250.000 de elevi cei care s-au înscris la programul de ore remediale. Noi am deschis acest programul oricui, dar probabil că elevii sau părinții nu au conștientizat cât de mult s-a pierdut (n.r. – din materie)”, a mai transmis Cîmpeanu.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.