Minivacanța de Rusalii înseamnă aglomerație pe Valea Prahovei
Minivacanța de Rusalii înseamnă aglomerație pe Valea Prahovei

Minivacanța de Rusalii înseamnă în acest an aglomerație pe Valea Prahovei. Coloane de mașini au început deja să se formeze la primele ore ale dimineții pe drumul spre munte, în ciuda avertizărilor meteo despre ciclonul intrat pe teritoriul țării.

Vremea capricioasă din ultimele săptămâni i-a determinat pe turiștii de weekend care mergeau de obicei la mare să caute, în schimb, muntele.

Valea Prahovei este luată cu asalt în acest weekend, în condițiile în care a fost deja anunțat un grad de ocupare de 75% în stațiuni, potrivit Asociației pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului.

Minivacanța de Rusalii. La fel ca și până acum, tarifele rămân consistente, raportate la puterea de cumpărare a populației. Astfel, pentru un hotel de 4 stele la Sinaia, prețul unei camere în acest weekend, cu mic dejun inclus, cu acces la SPA și loc de parcare, se situează între 525 și 590 de lei pe noapte, relatează B1TV.

În vreme ce pe Valea Prahovei este foarte aglomerat iar prețurile foarte ridicate, specialiștii în turism recomandă alternative, explorarea stațiunilor din Transilvania, zona Secuimii.

Pe de altă parte, meteorologii avertizează că în următoarele zile vor fi ploi la munte, dar și la mare. Vor urma fenomene extreme, inclusiv tornade. În cursul nopții a intrat pe teritoriul României un ciclon dinspre Marea Neagră. Zone din Moldova, Dobrogea și Muntenia vor fi grav afectate de ciclonul ce se îndreaptă spre România. Inclusiv Bucureștiul este vizat de ciclon.

Avertismentele au în vedere, în special, ziua de vineri, 18 iunie.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *