Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a declarat, luni seara, la TVR1, că va susține în continuare rezilierea contractului cu Romprest, subliniind că operatorul trebuie să dea acces primăriei la contabilitate pentru a putea stabili prețul corect, cu un profit rezonabil, având în vedere că așa prevede contractul, pentru că este monopol.

Clotilde Armand continuă: O să susțin în continuare rezilierea contractului cu Romprest

„O să-mi susțin punctul de vedere. Operatorul a ascultat de această somație pe care i-am dat-o și atunci această propunere își pierde din forță. Eu o să cer rezilierea. Până acum, din decembrie, în fiecare Consiliu Local am adus problema operatorului de salubritate”, a declarat primarul Armand.

Clotilde Armand a precizat că ridicarea gunoiului menajer este plătită la zi și operatorul nu are voie să nu-l ridice. „Unde avem un litigiu, care este din 2020, e pe curățenia stradală”, a explicat ea.

„Operatorul trebuie să ne dea acces la contabilitatea firmei pentru a putea stabili prețul corect, cu un profit rezonabil. Așa prevede contractul, pentru că este un monopol”, a subliniat primarul Sectorului 1.

Clotilde Armand a explicat că sunt diferențe foarte mari de tarife între ceea ce plătește Sectorul 1 și ceea ce plătesc, de exemplu, cetățenii din Oradea sau Cluj.

„Pentru o familie de 4 persoane, noi plătim 500 de lei din care 400 de lei sunt pentru măturatul stradal. La Oradea, pentru o familie se plătește 100 de lei din care 50 de lei pentru măturat”, a menționat Clotilde Armand.

Primăria sectorului 1, Clotilde Armand, a semnat în iunie 2008 (primar Andrei Chiliman, PNL) contractul cu compania Romprest, pe o durată de 25 de ani. Contractul a fost semnat în aceeași zi în care Curtea de Apel București a anulat întreaga procedură de achiziție. Contractul a rămas totuși în vigoare deoarece nici o instituție n-a cerut anularea lui în instanță pe motiv că întreaga procedură a fost anulată.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *