Vladimir Putin
Vladimir Putin

Imaginile cu Vladimir Putin la slujba de Paște de la Catedrala Hristos Mântuitorul din Moscova au stârnit speculații că ar fi fost editate, iar acesta nu a fost, de fapt, prezent.

Jurnaliștii de la Associated Press demontează teoria într-un articol, în care subliniază că atât fotograful lor a fost prezent în catedrală, cât și alți jurnaliști, precum cei ai agențiilor de presă internaționale Reuters și AFP.

Putin a fost prea laș pentru a fi prezent în biserică în timpul evenimentului propriu-zis”, a scris sâmbătă un utilizator de Twitter într-o postare care a fost distribuită de 2.700 de ori, citată de Gândul.

„Filmări preînregistrate cu el au fost editate destul de prost”, a mai scris acesta.

Unii utilizatori au susținut că filmările cu președintele rus la eveniment din presa de stat rusă au fost fie preînregistrate, fie sunt vechi.

Există doar diferențe subtile de iluminare și de culoarea cravatei lui Putin între ambele seturi de imagini de la slujba de Paște, ceea ce i-a determinat pe specialiști să afirme că  imaginile au fost manipulate.

„Putin poartă același costum și aceeași lumânare ca pe 2 mai 2021”, scrie publicația rusă The Village.

Media de investigații a opoziției, Agentstvo, a mai susținut că filmările din acest an cu Putin participând la ceremonie – o apariție pe care o face anual – păreau să fi fost distorsionate.

Ce spun jurnaliștii care au participat la slujbă despre apariția lui Putin

Aceste afirmații sunt demontate de Associated Press, care a avut un fotograf la fața locului, ce a realizat fotografii cu Putin. De asemenea, agențiile Reuters și France Press au avut la rândul lor corespondenți care au relatat despre prezența lui Putin. În plus, AFP a publicat filmări care îl arată clar pe președintele rus participând la slujbă și în aceeași fotografie cu membrii clerului și ai congregației.

Putin, îmbrăcat într-un costum bleumarin, cu cămașă albă și cravată de culoare grena, a stat separat într-o parte a catedralei, ținând în mână o lumânare roșie, aprinsă, conform imaginilor transmise live de la slujba de la miezul nopții.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *