UDMR sabotează statul român și urmează ordinele lui Viktor Orban, consideră președintele PNL Satu Mare, Adrian Cozma. Liberalul a criticat și administrația locală UDMR, în special pe primarul Gábor Kereskényi, dar și pe ministrul Tánczos Barna.

Reprezentanții UDMR „ își iau lumină de la Budapesta” și „nu urmăresc interesul statului român”. „UDMR acționează după ce le trasează Viktor Orbán, de la Budapesta, asta mă deranjează, iar sabotajul la statul român este evident”, a declarat liberalul într-o emisiune online PsNews.

Eu sunt destul de consecvent de obicei și încerc să îmi motivez toate afirmațiile pe care le fac în special în spațiul public. Eu am niște nemulțumiri față de anumiți lideri UDMR, care în niciun caz nu urmăresc interesul statului român.

Mă voi referi, în primul rând, la Satul Mare, o administrație UDMR, cu un primar UDMR. Cel mai recent exemplu a fost încercarea – pentru că am reușit să opresc acest demers din fericire pentru locuitorii din Satul Mare -, de a concesiona pe o perioadă de 50 de ani, 3500 mp din centrul municipiului Satul Mare, cu pretextul de a construi o parcare subterană de către o societate din Ungaria, sub paravanul unei licitații, licitație la care s-a înscris doar acea societate comercială, o societate aparținând guvernului Ungariei. Acesta nu este interesul statului român.

Primarul din Satul Mare, UDMR, și-a dovedit nepriceperea în administrație pentru că de 6 ani de când este la cârma municipiului nu a reușit să construiască o parcare subterană, să modernizeze străzi sau alte aspecte care țin de buna administrare a municipiului. Risipa de bani este evidentă, iar direcția în care se îndreaptă municipiul Satu Mare, din punctul meu de vedere, este una greșită și a fost confiscată de o majoritate dăunătoare formată de UDMR.

La nivel central, am avut câteva remarci față de ieșirile deplasate ale domnului ministru Tánczos Barna, cu care nu pot să fiu de acord ca cetățean român și nici ca parlamentar trimis în Parlamentul României de cetățenii din județul Satu Mare și cred că aceste lucruri trebuie spuse. Nu neapărat că afectează pe cineva, dar nici nu îmi propun să accept orice sau să trec cu vederea orice.

Când ești ministru al Guvernului României, nu mergi să cânți imnul unui alt stat cu galeria, nu mergi să cânți imnul Ungariei. Când ești ministrul Guvernului României, din respect, atunci când ai de făcut un anunț public despre activitatea ministerului, că nu-ți dai jos după ora 16.00 haina de ministru, acum sunt ministru, acum sunt civil, nu, ești ministru până ai această funcție. Nu pot fi de acord ca să se facă comunicarea în primul rând în limba maghiară și după în limba română.

UDMR-ul își ia lumină de la Budapesta. UDMR-ul face și acționează după ce le trasează Viktor Orbán, de la Budapesta, asta mă deranjează, iar sabotajul la statul român este evident”, a declarat Adrian Cozma.

Join the Conversation

1 Comment

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *