Se poate face economie la curent, cel puțin 10% foarte ușor

Se poate face economie la curent, cel puțin 10%, foarte ușor, crede ministrul mediului, Tanczos Barna, care spune că pentru asta românii trebuie doar să fie „mai atenți”.

Ministerul Mediului, pe care îl conduce, a luat deja măsuri pentru a reduce consumul de electricitate, a declarat ministrul, joi seară.

În tot ce înseamnă consum – indiferent dacă vorbim de energie termică, electrică, alimente, mersul cu maşina – putem să economisim 10% fără niciun efort deosebit dacă suntem un pic mai atenţi. Sunt foarte multe lucruri la care putem renunţa. Sigur, este o asociere automată în societatea românească cu perioada de dinainte de 1989 şi este un sentiment neplăcut, este o asociere neplăcută. Dar vedem în ce situaţie este toată Europa şi cred că, în toată societatea, cu un pic de atenţie, cu siguranţă va duce la reducerea cu 5-10% a consumului”, a spus Tanczos Barna la Digi 24, citat de B1TV.

Ministrul a mai susținut că multe companii, asemenea instituţiilor, pot face economie la energie fără un efort deosebit.

Tanczos Barna a mai precizat că în instituții consumă doar becurile, zcâteva frigidere” şi aerul condiţionat, iar în curând se va trece la programul de iarnă, între 8:00 şi 16:00, şi se va renunţa la aerul condiționat. Ministrul Mediului a mai spus că sediul instituţiei are deja 80% becuri economice.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *