Afacerea lui Cristian Ghinea prin care primește bani de la USR

Afacerea lui Cristian Ghinea prin care primește bani de la USR provenind de la bugetul de stat se poate concretiza în mai multe infracțiuni, explică avocatul Gheorghe Piperea. Autorii și beneficiarii ingineriei financiare prin care Cristian Ghinea primește 5.000 de euro pe lună pot fi suspectați de abuz în serviciu, spălare de bani și conflict de interese.

Avocatul Gheorghe Piperea consideră că SRL-ul lui Ghinea, cu patron dar fără angajați, ar trebui anchetat, aceasta putând fi un „acoperiș juridic” pentru „săvârșirea unor infracțiuni”, a declarat avocatul la PsNews.

Societatea aceea, dacă nu are angajați, este o societate fictivă și ar trebui să atragă atenția în primul rând Oficiului pentru Prevenția Spălării Banilor, e o lege din 2019, 129 se numește, care califică acest gen de societăți ca fiind fictive și ca fiind acoperișuri juridice, ca să zic așa, pentru săvârșirea unor infracțiuni, cum este asta de conflict de interese.

Pentru astfel de situație, ar trebui să se facă o investigație, fiind vorba despre bani publici și despre o persoană care a fost vârful de lance al campaniei „Fără penali în funcții publice”. Repet, procurorii trebuie să facă o investigație pentru spălare de bani și conflict de interese”, a declarat Gheorghe Piperea.

Gheorghe Piperea a amintit de cazul Liviu Dragnea, care „a făcut pușcărie pentru că a angajat două persoane” la Protecția Copilului Teleorman, deși acestea lucrau în realitate pentru PSD, avocatul considerând că fapta lui Ghinea este similară, „ba chiar mai gravă”.

Sunt două probleme extrem de grave, gândiți-vă că Dragnea a făcut pușcărie pentru ca a determinat angajarea a două persoane la Protecția Copilului, dar care lucrau pentru PSD. Pentru asta a făcut pușcărie Dragnea, situația este identică cu cea a lui Ghinea, ba chiar mai gravă, pentru că el și-a dat sie însuși un salariu.

În al doilea rând, să elaborezi un program pe care apoi să-l pui în aplicare cu consultanța pe care chiar tu ai dat-o este, nu doar din perspectivă morală, absolut incredibil și inadmisibil, dar este forma cea mai abjectă de abuz în serviciu. E ca și când ți-ai scrie niște reguli în așa fel încât să câștigi licitația respectivă, pentru ca doar tu știi regulile.

Am văzut că participă la licitații niște societăți gen cartel, unde caietul de sarcini este făcut în așa fel încât numai compania cutare să poată respecta sarcinile. E clar că este vorba de un act de corupție, este mai mult un abuz în serviciu și este pur și simplu o încălcare a regulilor economiei de piață, o falsificare a regulilor de concurență. Asta a făcut și Ghinea!”, a încheiat Gheorghe Piperea.

Liderul USR Ghinea îl plătește pe consultantul politic Ghinea

Cristian Ghinea încasează 5000 de euro pe lună de la USR. Fostul ministru facturează partidul prin firma Thinking Ahead Research And Consultancy, un SRL care are zero angajați și un unic acționar și administrator: Cristian Ghinea, a dezvăluit Lumea Politică.

Pe pagina https://transparentasg.usr.ro/ se pot observa toate plățile făcute de către USR fostului ministru al Fondurilor Europene. Toți banii fiind din subvenția de stat! Vorbim de aproximativ 260.000 de lei pe care USR i-a virat în contul lui Cristian Ghinea în 2022.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *