alexandru rafila
alexandru rafila

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a declarat, luni, într-o conferință de presă, că sunt discuții ca vaccinarea împotriva Covid-19 să se facă în viitor doar la medicii de familie. „Pe măsură ce se închid centrele, trebuie să avem o alternativă unde oamenii să se poată vaccina”, a precizat ministrul.

Întrebat dacă se ia în calcul ca în viitor vaccinarea împotriva Covid să se facă doar la medicii de familie, ministrul Sănătății a răspuns:

„Da, există astfel de discuții. Centrele de vaccinare își au rostul atunci când discuți de o urgență de sănătate publică, când trebuie să existe accesibilitate, volume mari de vaccin care se vehiculează. În momentul de față, când avem puține persoane care se vaccinează, în mod normal medicii vaccinatori trebuie să devină medicii de familie, așa cum există și pentru alte tipuri de vaccin”, a spus Alexandru Rafila.

Alexandru Rafila a fost întrebat și când ar urma să se implementeze această situație. „În curând. Pe măsură ce se închid centrele, trebuie să avem o alternativă unde oamenii să se poată vaccina, nu se vor închide centrele după care căutăm alternativa”.

Ministrul Sănătății.Alexandru Rafila, a mai declarat că revitalizarea campaniei de vaccinare este greu de realizat în această perioadă având în vedere că se discută foarte mult de relaxări.

Alexandru Rafila: Guvernul ia în calcul să renunțe la tichetele pentru vaccinare

Alexandru Rafila a mai precizat, luni, că în perioada următoare s-ar putea lua în discuţie și renunţarea la tichetele pentru persoanele care se vaccinează cu schema completă împotriva noului coronavirus. El a spus că problema nu este legată de bani.

„Problema nu este a bugetului. Există buget pentru acordarea lor. Au fost un element de stimulare. (…) Era vorba despre un element care să stimuleze vaccinarea. (…) Nu cred că în momentul de faţă acest tichete mai au un viitor, mai degrabă pentru că discutăm despre un mecanism care a fost pus pentru stimularea vaccinării, care, din păcate, nu a funcţionat în mod deosebit”, a susţinut ministrul într-o conferinţă de presă, Alexandru Rafila.

Întrebat dacă se poate renunţa la tichete, Alexandru Rafila a răspuns: „În perioada următoare vom discuta despre această posibilitate. Eu cred că ne vaccinăm ca să ne protejăm sănătatea, nu ca să luăm tichete”.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *