alexandru rafila
alexandru rafila

Ministrul PSD al Sănătății, Alexandru Rafila, l-a criticat vineri, 10 decembrie, pe liderul Senatului și președintele PNL, Florin Cîțu, pe care l-a acuzat că a compromis campania de vaccinare. Afirmațiile lui Rafila vin după ce Cîțu a criticat draftul legii privind certificatul verde COVID pe care ministrul PSD l-a propus coaliţiei de guvernare.

„Nu înţeleg de unde atâta încrâncenare din partea unei persoane care chiar nu a făcut nimic în ceea ce priveşte campania de vaccinare, a compromis-o prin declaraţii şi ne acuză pe noi că facem un lucru greşit, în condiţiile în care stabilim un mecanism predictibil, transparent de introducere a unui certificat care să poată să fie aplicabil în sectorul public şi privat, în condiţiile în care proiectul de lege al PNL se referă strict la sectorul medical”, a declarat Alexandru Rafila, aflat la Parlament, referindu-se la declaraţiile lui Florin Cîţu.

Ministrul PSD al Sănătăţii Alexandru Rafila a adăugat că liderul PNL face declaraţii mai degrabă politice, care pot pune în pericol funcționarea coaliției PSD – PNL – UDMR

.„Mi se pare pur şi simplu o chestiune cu o conotaţie politică, dorinţa de a pune în discuţie funcţionarea acestei coaliţii, decât o chestiune care să ţină de sănătatea publică. Discutăm doar despre un draft”, a mai declarat Rafila.

Afirmațiile sale vin în contextul în care preşedintele PNL, Florin Cîţu, a afirmat ieri că a primit noul proiect de lege referitor la certificatul verde COVID, dar că acesta nu a fost analizat cu specialiştii.

Totodată, Cîțu a precizat că PNL nu poate fi de acord cu susţinerea testării de către stat pe termen nelimitat pentru cei care nu se vaccinează, afirmând că deja există un vaccin gratuit care poate fi folosit.

Join the Conversation

1 Comment

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *