Alfred Simonis îl consideră pe Victor Ponta trădător. Liderul deputaților PSD a declarat după eșecul moțiunii de cenzură că Ponta, care oficial era de partea social democraților, încerca de fapt prin manevre de culise să demobilizeze proprii parlamentari și pe cei ai PSD.

„Până la urmă un lucru bun s-a întâmplat azi, s-au separat apele. Am descoperit care ne sunt trădătorii și s-a văzut cine susține acest guvern. PSD este pe un alt drum în acest moment. Nu mai avem nevoie de astfel de oameni. Le urăm succes în PNL

Ce șanse de succes am fi avut azi când începând cu ziua de ieri, Victor Ponta nu a făcut altceva decât să submineze atacând PSD și încercând să demobilizeze parlamentarii PSD și parlamentarii dânșilor? Totuși să-l aud pe Victor Ponta vorbind de trădare și trădători e prea mult. Îi face trădători pe 5 parlamentari PSD din 206 care n-au ajuns azi. Grupul parlamentar al dânsului e format exclusiv din astfel de oameni”, a declarat Alfred Simonis, citat de publicația Știri pe Surse.

UDMR a anunțat încă de la început că nu va susține moțiunea de cenzură și de data aceasta au fost consecvenți. Chiar și așa, Alfed Simonis se aștepta la o minune

„Ne-am bazat pe sprijinul UDMR. Am sperat ca UDMR nu va sustine si el acest guvern, avand in vedere tratamentul la care au fost supuse si UDMR si comunitatea maghiara de catre presedintele Romaâniei si de către guvernul Orban. Astăzi, UDMR a absentat de la vot”, a declarat Alfred Simonis.

Şedinţa Parlamentului în care trebuia dezbătută şi votată moţiunea de cenzură nu a putut să aibă loc, luni, din lipsa cvorumului, potrivit anunţului preşedintelui Camerei Deputaţilor, social-democratul Marcel Ciolacu.

În urma apelului nominal, doar 226 de parlamentari au fost la şedinţă, pentru cvorum fiind necesară prezenţa a 233 de deputaţi şi senatori.

Leave a comment

Lasă un răspuns Anulează răspunsul