amenzi peste amenzi
Amenzi peste amenzi pentru câteva dintre restaurante de fițe din Parcul Herăstrău. Primăria sectorului 1, prin Poliția Locală Sector 1 – Compartimentul Control Activități Comerciale, a efectuat mai multe verificări în ultimele zile.
Clotilde Armand a anunțat că este vorba despre „societățile comerciale care funcționează ilegal în Parcul Herăstrău, cu patroni conectați bine la mediul politic”.
„Așa a fost mereu aici, încă de când primăriile au vândut sau au închiriat pe bani puțini și multe relații spațiile comerciale din jurul lacului, o mare afacere imobiliară care a avut un singur păgubit: Statul Român. A urmat apoi marea evaziune fiscală și bătaia de joc la adresa clienților. Lucrurile acestea trebuie să înceteze. (…)Așteptăm și controlul ANPC în zona respectivă. Și sunt foarte curioasă dacă vor găsi ceva în neregulă”, a punctat Clotilde Armand.

Ce restaurante au primit amenzi peste amenzi și ce localuri au fost închise

Șase restaurante sancționate în luna aprilie pentru desfășurarea activității fără autorizație de funcționare au formulat plângeri împotriva proceselor verbale de constatare și sancționare.
Tuya, Funky Lounge, Il Locale, Taverna Racilor, Hero și It Cucina au primit amenzi peste amenzi. Cunatumul celor șase sancțiuni este de 7.000 de lei. În plus, a fost dispusă suspendarea activității comerciale.
Trei societăți comerciale care au mai fost sancționate (Nuba, Taverna Racilor și Impresso) au primit amendă pentru funcționare în perioada suspendării activității. Totodată,  a fost demarată procedura de confiscare a veniturilor ilicite realizate în perioada în care au funcționat fără autorizație.
În perioada 02.05.2022 – 08.05.2022, în urma controalelor din Herăstrău, au mai fost aplicate 11 amenzi în cuantum de 51.000 lei:
– nouă sancțiuni contravenționale în cuantum de 45.000 lei pentru amplasarea teraselor pe domeniul public, fără deținerea autorizațiilor/ avizelor necesare. Societățile amendate dețin Isoletta, Quatro Stagione, La Brasserie, Pescăruș, Taverna Racilor, It Cucina, Ancora și Casa di David;
– o amendă în valoare de 1.000 lei pentru amplasarea terasei pe domeniul privat, fără deținerea autorizațiilor/avizelor necesare (Ristorante Il Calcio);
– o amendă pentru fumat în spații închise (Isoletta).

Șeful ANPC, somat să verifice restaurantele din Herăstrău

„Am înaintat către conducerea ANPC o adresă prin care solicităm explicit să verifice toate socitățiile comerciale care funcționează ilegal în Parcul Herăstrău și pe raza Sectorului 1. Multe dintre acestea aparțin unor apropiați de zona politică a d-lui Ciolacu”, a anunțat Armand.
Așadar, este posibil ca episodul amenzi peste amenzi să se repete pentru localurile cu pricina.
Asta deși Clotilde a precizat că „actualul șef al ANPC este nașul de cununie al fiului lui Adrian Năstase și membru PSD. Acesta a fost numit la conducerea ANPC printr-o decizie a premierului PNL Nicolae Ciucă. De când a preluat conducerea ANPC acesta folosește instituția după cum primește ordine de la PSD. A încercat și în Sectorul 1 să închidă locurile de joacă gestionate de Administrația Domeniului Public Sector 1 doar că nu a fost prea inteligent și nu le-a mers cu noi.”

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *