antivirusul rusesc
Antivirusul rusesc nu mai are ce căuta la Primăria Municipiului București (PMB). Anunțul a fost făcut de primarul general al Capitalei, Nicușor Dan.
„Am decis că Primăria Capitalei va renunța la softurile antivirus și la toate celelalte servicii informatice furnizate de firma Kaspersky. Săptămâna viitoare începem tranziția către alte soluții informatice, care să ofere protecție cel puțin la nivelul curent. Menționez că PMB folosește produsele Kaspersky din anul 2012”, a precizat primarul Capitalei.
Renunțarea la antivirusul rusesc este „o decizie corectă, logică, având în vedere efortul național și european de limitare a influenței economice a Rusiei și, totodată, o măsură de eliminare a unui potențial risc pentru sistemele noastre informatice”, a afirmat Nicușor Dan.

Decizia vine în contextul atacului Federației Ruse asupra Ucrainei, care a început pe 24 februarie.

Dealtfel, este posibil ca, în curând, toate instituțiile de stat din țara noastră să ia această măsură.

Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării a inițiat un proiect de lege care vizează interzicerea folosirii soluțiilor antivirus de la Kaspersky în instituțiile publice din România.

Potrivit proiectului de lege, instituțiile care nu vor renunța la Kaspersky în termenul prevăzut riscă amenzi cuprinse între 50.000 și 200.000 de lei. După intrarea în vigoare a legii, instituțiile vor avea la dispoziție 45 de zile să rezolve această problemă.

România nu este singura țară din UE care ia asemenea măsuri.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *