Anarhie la Washington! Prima victimă a protestelor violente a murit/Manifestanții pro-Trump s-au adunat cu steaguri și semne „Stop the Steal”

Anarhie la Washington! Susținătorii lui Trump au luat cu asalt, miercuri după amiaza, Capitol Hill în ziua în care Congresul american urma să valideze victoria lui Joe Biden în alegeri. Ședința a fost suspendată din cauza unor scene de neimaginat în Statele Unite, considerată cea mai puternică democrație din lume. Liderii occidentali au denunțat violențele și ceea ce au numit un asalt la adresa democrației. În Washington a fost decretată starea de asediu iar militarii Gărzii Naționale au fost trimiși pentru a restabili ordinea.

Anarhie la Washington!

O femei a fost împușcată în piept în timpul altercațiilor dintre gloata furioasă de trumpiști și forțele de ordine. Potrivit Digi 24 care citezp NBC, aceasta a murit.

Ministerul Afacerilor Externe a transmis miercuri noaptea un mesaj pe Twitter în contextul protestelor de la Washington, arătând că ”violenţa de la Capitol Hill este îngrijorătoare şi inacceptabilă”.

”Violenţa de la Capitol Hill din Washington DC este îngrijorătoare şi inacceptabilă. Avem încredere în democraţia SUA, care ar trebui să rămână un model la nivel mondial, şi ne exprimăm încrederea că situaţia va dezescalada în curând pentru a permite reluarea validării voturilor”, arată MAE pe Twitter.

Și fostul preşedinte republican George W. Bush a condamnat “insurecţia” de miercuri de la Capitoliu, spunând că este demnă de o “republică bananieră”, relatează AFP şi Reuters.

„Este o privelişte dezgustătoare şi sfâşietoare”, a transmis Bush într-un comunicat, în legătură cu invadarea Capitoliului de către susţinători ai preşedintelui în exerciţiu Donald Trump.

“Într-un asemenea mod sunt contestate rezultatele alegerilor într-o republică bananieră, nu în republica noastră democratică”, a adăugat fostul lider de la Casa Albă.

El a mai spus că asaltul violent asupra Capitoliului a fost comis de “persoane ale căror emoţii au fost inflamate de neadevăruri şi speranţe false”.

“Insurecţia poate produce daune grave naţiunii şi reputaţiei noastre”, a atras atenţia George W. Bush.

Leave a comment

Lasă un răspuns