Angajații Primăriei sectorului 1 cercetați pentru infracțiuni incompatibile cu funcția publică vor fi suspendați. Anunțul a fost făcut de Clotilde Armand. Franțuzoaica vrea să știe dacă mai există angajați ai Primăriei sectorului 1 cercetați pentru încălcarea legii.
Aparatul de Specialitate al Primăriei Sectorului 1 a comunicat tuturor departamentelor și subordonatelor să întocmească o situație în acest sens. Primarul sectorului 1 vrea să știe dacă sunt angajați trimiși în judecată pentru infracțiuni incompatibile cu statutul de funcționar public.
„Ieri am aflat întâmplător despre un angajat al primăriei trimis în judecată pentru evaziune fiscală și spălare de bani – fapte incompatibile cu funcția deținută. Astăzi l-am suspendat din funcție până la soluționarea definitivă a dosarului”, a scris primarul sectorului 1 pe Facebook.
Clotilde Armand a precizat că așa va proceda cu toți angajații trimiși în judecată pentru infracțiuni incompatibile cu funcția publică.
Armand a mai anunțat că cei doi directori de la ADP Sector 1 pe care i-a suspendat din funcție și-au luat concediu medical. „Aștept să le văd adeverințele și cine este medicul care le-a semnat”, a precizat primarul sectorului 1.
Cei doi au fost trimiși în judecată de DNA într-un dosar de corupție, încă din 2018.

Transparență privind contractele de achiziții publice

Toate contractele încheiate de Primăria Sectorului 1 vor fi publicate pe site-ul instituției. Vestea a fost dată de primarul Clotilde Armand. Aceasta a precizat că „transparența trebuie să devină regulă, în semn de respect față de comunitatea locală”.
Dealtfel, încă din 2015 există o hotărâre a Consiliului Local care obliga Primăria să facă publice contractele de achiziții. Vechea administrație nu a respectat această prevedere. „Cele mai multe contracte au fost ținute la secret”, a punctat Clotilde Armand.
„Cetățenii Sectorului 1 vor putea urmări în timp real modul în care se cheltuie banul public. Toți funcționarii publici ai Primăriei care vor ascunde anumite contracte sau vor încerca să oprească procesul transparenței vor plăti cu funcția. Și spun asta pentru că deja s-au găsit vreo câțiva pretendenți”, a anunțat primarul sectorului 1.
Documentele sunt publicate pe site-ul instituției la rubrica Transparență, cu următoarele informații:
– Data încheierii contractului administrativ și a actelor adiționale aferente acestuia;
– Durata contractului administrativ și a actelor adiționale aferente acestuia;
– Valoarea contractului și a actelor adiționale aferente acestuia;
– Obiectul contractului administrativ.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *