Bărbatul bătut de polițiști în București a povestit umilința maximă trăită
Bărbatul bătut de polițiști în București a povestit umilința maximă trăită

Bărbatul bătut de polițiști în București a povestit umilința maximă pe care a trăit-o pe un câmp de la marginea Capitalei. Un agent a urinat pe el, pentru că a avut tupeul să le atragă atenția că nu purtau masca de protecție, dar dădeau amenzi pentru lipsa ei. Opt agenți de la Secția 16 au fost reținuți și propuși pentru arestare preventivă, la Tribunalul București.

Tânărul a povestit cu lux de amănunte cum a fost umilit de polițiștii de la Secția 16, din București. A fost arestat în mod abuziv, a fost dat cu spray paralizant, bătut, urinat și pus să implore milă. Totul s-a întâmplat după miezul nopții de 1 septembrie 2020, iar pe 3 martie 2021, agenții au fost reținuți, după ce procurorii au administrat toate probele.

„Cel mai șocant eveniment a fost că polițistul în vârstă și-a făcut necesitățile fiziologice pe mine. A urinat pe mine și mi-a spus: ‘uite ce poate să îți facă Poliția Română!’.

M-au luat de la Eroii Revoluției, din fața gurii de metrou, m-au dus pe câmp pe undeva pe la Jilava, m-au dat jos din mașină cu cătușele la mâini, m-au târât pe jos, mi-au dat doi pumni în coaste, m-au pus jos, au început să dea cu bastoanele în mine. Cele mai multe lovituri au fost pe tălpi”, a povestit tânărul la Antena 3.

După ce unul dintre polițiști a urinat pe tânăr, angajații MAI i-au cerut victimei să-și ceară scuze, pentru ca umilința să fie supremă.

„Cel în vârstă îmi spunea să îmi cer iertare pentru că le-am atras atenția pentru măști și mă băgasem pentru doi civili care erau agresați verbal de el.

Am fost înjurat prima dată, după care au sărit cinci polițiști pe mine”, a declarat bărbatul bătut de polițiști.

„În dimineaţa zilei de 3 martie 2021, au fost efectuate percheziţii domiciliare pe raza municipiului Bucureşti şi judeţului Caraş-Severin, în baza a 9 autorizaţii emise de judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Bucureşti. Percheziţiile au fost efectuate într-o cauză având ca obiect infracţiunile de tortură şi lipsire de libertate în mod ilegal, presupus săvârşite în luna septembrie a anului 2020 asupra a două persoane vătămate. La momentul actual, procurorii criminalişti din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie efectuează audieri ale persoanelor vizate de percheziţiile domiciliare, acestea având calitatea de agent de poliţie în cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti”, se arată într-un comunicat al Parchetului Capitalei.

Dosarul a fost deschis după ce, în septembrie 2020, doi tineri au reclamat faptul că au fost bătuţi de poliţişti de la Secţia 16.

Unul dintre tineri susţinea că fost agresat de poliţişti în zona Eroii Revoluţiei din Capitală, după ce le-a atras atenţia agenţilor că nu poartă mască de protecţie şi dau amenzi fără temei.

Tânărul spunea atunci că poliţiştii i-au pus cătuşe la mâini şi l-au lovit cu bastoanele, cu pumnii şi picioarele.

Join the Conversation

1 Comment

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *