Polițiști acuzați de tortură de la Secția 16 din București
Polițiști acuzați de tortură de la Secția 16 din București

Polițiști acuzați de tortură. Mai mulți polițiști de la Secția 16 din București au fost ridicați miercuri de procurori, iar birourile le-au fost percheziționate, după ce ar fi bătut mai mulți oameni pe stradă. Incidentul a avut loc în septembrie anul trecut, după ce doi tineri le-au atras atenția că agenții nu poartă mască pe stradă, dar dau amenzi pentru lipsa ei. Tinerii au fost încătușați și loviți cu bastoanele.

Doi dintre polițiști sunt acuzați de tortură, după ce ar fi lovit doi bărbați în toamna anului trecut, după un conflict pe o stradă din Sectorul 4.

În dimineaţa zilei de 3 martie 2021, au fost efectuate percheziţii domiciliare pe raza municipiului Bucureşti şi judeţului Caraş-Severin, în baza a 9 autorizaţii emise de judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Bucureşti. Percheziţiile au fost efectuate într-o cauză având ca obiect infracţiunile de tortură şi lipsire de libertate în mod ilegal, presupus săvârşite în luna septembrie a anului 2020 asupra a două persoane vătămate. La momentul actual, procurorii criminalişti din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie efectuează audieri ale persoanelor vizate de percheziţiile domiciliare, acestea având calitatea de agent de poliţie în cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti”, se arată într-un comunicat al Parchetului Capitalei.

Dosarul a fost deschis după ce, în septembrie 2020, doi tineri au reclamat faptul că au fost bătuţi de poliţişti de la Secţia 16, relatează Digi24.

Unul dintre tineri susţinea că fost agresat de poliţişti în zona Eroii Revoluţiei din Capitală, după ce le-a atras atenţia agenţilor că nu poartă mască de protecţie şi dau amenzi fără temei.

Tânărul spunea atunci că poliţiştii i-au pus cătuşe la mâini şi l-au lovit cu bastoanele, cu pumnii şi picioarele.

Iniţial, ancheta a fost deschisă de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 4, care apoi şi-a declinat competenţa în favoarea Parchetului Capitalei.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *