Timișoara și unele localități din jur ar putea fi carantinate, spune primarul
Timișoara și unele localități din jur ar putea fi carantinate, spune primarul

Timișoara și unele localități din jur ar putea fi carantinate, a anunțat primarul Dominic Fritz, care afirmă că ”situația este extrem de gravă”, în condițiile în care spitalele din tot județul Timiș sunt pline.

Numărul cazurilor de coronavirus în regiunea Timișoarei au crescut alarmant, afirmă Dominic Fritz, potrivit B1TV.

„Există posibilitatea carantinării Timişoarei. Tocmai pentru că nu mai sunt paturi în spitale şi sunt câteva comune periurbane care sunt, şi ele, propuse pentru carantinare. Eu cred că aşa cum este făcută acum, carantinarea nu ar avea efectele pe care ni le dorim. Nu cred că o carantinare a Timişoarei este o soluţie fezabilă, decât dacă am carantina tot judeţul Timiş, cu controale dure. Cred că încă avem o cale să evităm carantinarea, cu toate consecinţele aferente”, a declarat Dominic Fritz, miercuri, în cadrul unei conferințe de presă.

În acest context, primarul din Timișoara a făcut apel la cetățeni, dar și la operatorii economici, să respecte în continuare regulile de protecție.

„Fac un apel la timişoreni să înţeleagă această situaţie. Eu înţeleg şi că din rândul operatorilor economici au ajuns la capătul puterilor. Dacă acum nu avem grijă şi ajungem într-un val în care tot ne va forţa să închidem economia, tot acolo ajungem. Pentru cei care au restaurante, săli de fitness, vă rog să respectaţi limitele impuse în pandemie”, a mai spus Dominic Fritz.

Leave a comment

Lasă un răspuns