PNL se dezice de revolta de la Satu Mare unde liberalii au rupt coaliția cu UDMR

Recesiunea din Occident este în România, de fapt, creștere economică. Asta încearcă să ne convingă purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuț Stroe.

Ionuț Stroe a declarat că Guvernul Ciucă a acţionat din timp pentru a contracara efectele crizelor. Așa se face că „dacă în Occident se vorbeşte despre recesiune, în România este o creştere economică” a spus acesta, citat de B1TV.

Iar creșterea economică există datorită deciziilor Guvernului, spune el.

Eu cred că la nivel de România, guvernul până în momentul de faţă a acţionat cu foarte mare precauţie, din timp, a avut pachete de sprijin în egală măsură atât pentru categoriile vulnerabile, cât şi pentru economie. Iar dacă în Occident se vorbeşte despre recesiune, în România, culmea, vorbim de creştere economică, este o creştere economică. Trebuie să menţinem motoarele economiei turate, trebuie să încercăm să sprijinim această creştere economică pentru că numai în felul ăsta putem să traversăm această perioadă extrem dificilă”, a declarat Ionuţ Stroe.

Chiar dacă nu va fi recesiune economică, Stroe a mai spus că Guvernul e pregătit și pentru alte situații dificile ce ar putea apărea.

De asemenea, Stroe a precizat că România are asigurat pentru iarnă cosumul de gaz pentru populaţie și „cred că şi cel industrial va fi acoperit”.

Vedem că măsurile de sprijin pentru populație și firme au funcționat, pentru că nu s-a ajuns în recesiune, pentru că pe zona de prețuri la energie și la gaze schemele compensatorii au funcționat”, declarase anterior purtătorul de cuvânt al PNL.

Stroe a mai susținut că e nevoie să fie menținut „acest sistem fiscal cât mai stimulativ și prietenos cu mediul de afaceri”.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *