Armata

Armata are în vedere achiziționarea de elicoptere medii/grele multifuncționale. Contractul are în vedere achiziționarea a minim 3 și maxim 6 elicoptere medii/grele de intervenție antiteroristă și pentru transportul personal.

Urmează să fie achiziționat minim 1 și maxim 2 elicoptere medii/grele multifuncționale pentru uscat destinate intervenției antiteroristă. Se vor mai achiziționa minim 1 și maxim 2 elicoptere medii/grele multifuncționale navale destinate intervenției antiteroristă. În același timp, se vor achiziționa minim 1 și maxim 2 elicoptere medii/grele multifuncționale pentru uscat destinate transportului personalului MSU/C și managementului situațiilor de urgență sau criză.

 În vederea atribuirii contractului este vizat un singur furnizor pentru toate cele 6 elicoptere. Livrarea elicopterelor trebuie făcută în maxim 48 de luni de la semnarea contractului. La licitație pot depunde ofertă operatorii economici cu o cifră de afaceri, în ultimii trei ani, cel puțin 540 de milioane de lei anual. Acesția trebuie să facă dovada faptului că, în ultimii 5 ani au furnizat produse similare ca cele vizate de actualul contract scos la licitație. Ofertele pot fi depuse până pe data de 4 iulie. Departarea acestora se va face în funcție de de preț, distanța maximă de zbor, volumul cabinei de pasageri, altitudinea maximă de zbor, consumul de carburant sau garanția acordată de furnizor.

Valoarea totală a contractului este de 815 milioane de lei, fără TVA, adică 165 de milioane de euro, plus TVA. Prețul unui singur elicopter este de 27,5 milioane de euro. În valoarea totală a contractului se va asigura și instruirea personalului aeronautic de exploatare la sol și în aer a elicopterelor, cu tot cu „speze de călătorie de la/la București, asigurare, cazare, hrană, transport local”. Durata contractului este de 60 de luni.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *