Un asteroid uriaș se apropie de Pământ. Ce arată calculele NASA
Un asteroid uriaș se apropie de Pământ. Ce arată calculele NASA

Un asteroid uriaș se apropie de Pământ, iar calculele astronauților de la NASA arată că urmează să treacă pe lângă planeta albastră cu o viteză de 84.4906 km/oră, informează NASA. Asteroidul are o dimensiune uriașă, aproape cât celebra clădire Burj Khalifa din Dubai.

Asteroidul, numit 2022 RM4, este de așteptat să se apropie la 0,01536 de unități astronomice, sau aproximativ 1,4 milioane de mile, de Pământ.

Se estimează că asteroidul are un diametru de până la 740 de metri, care este aproape la fel de mare ca cea mai înaltă clădire de pe Pământ, Burj Khalifa din Dubai.

Pe măsură ce 2022 RM4 zboară pe lângă Pământ, acesta va călători cu o viteză de 23,4 km pe secundă sau aproape 52.500 mile pe oră – de aproximativ 65 de ori viteza sunetului, arată oamenii de știință de la NASA, potrivit B1TV.

2022 RM4 este „potențial periculos”, deoarece se află la 4,65 milioane de mile de Pământ, deși nu se așteaptă să reprezinte un pericol pentru planeta noastră.

În ciuda faptului că este de aproximativ șase ori mai departe de Lună, asteroidul este clasificat drept obiect apropiat de Pământ (NEO) și este urmărit de agenția spațială.

NEO-urile sunt comete și asteroizi care au fost împinși de atracția gravitațională a planetelor din apropiere în orbite care le permit să intre în vecinătatea Pământului”, au transmis reprezentanții NASA.

Compuse în mare parte din gheață de apă cu particule de praf încorporate, cometele s-au format inițial în sistemul planetar exterior rece, în timp ce majoritatea asteroizilor stâncoși s-au format în sistemul solar interior mai cald, între orbitele lui Marte și Jupiter.” (…)

Interesul științific pentru comete și asteroizi se datorează în mare măsură statutului lor ca resturi relativ neschimbate din procesul de formare a sistemului solar, cu aproximativ 4,6 miliarde de ani în urmă.”

Deși 2022 RM4 se va afla la o distanță de 1,4 milioane de mile distanță, aceasta este relativ aproape în termeni astronomici.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *