Bill Gates avertizează că urmașii noștri vor trăi într-o lume „dramatic mai rea” din cauza schimbărilor climatice, dacă oamenii nu repară acum ce se mai poate repara. Miliardarul a fost cuprins de melancolie după ce a aflat că va deveni bunic, și a așternut câteva rânduri pe blogul său.

Bill Gates este de părere că generațiile viitoare o să aibă parte de o lume „dramatic mai rea”, în cazul în care omenirea nu încearcă să combată schimbările climatice.

Avertismentul miliardarului a fost publicat într-o scrisoare deschisă pe blogul său, după ce a aflat că va deveni bunic, informează CNBC, citat de B1Tv.

„Am început să mă uit la lume într-o altă lumină, recent, după ce fiica mea mai mare mi-a dat vestea incredibilă, că voi deveni bunic anul viitor”, a povestit el.

Jennifer este fiica în vârstă de 26 de ani a lui Gates, iar soțul ei, Nayel Nassar, așteaptă primul copil care va veni pe lume în anul 2023.

Bill Gates susține că modul în care liderii mondiali răspund la schimbările climatice va avea consecințe majore asupra generațiilor viitoare.

Pot rezuma soluția la schimbările climatice în două propoziții: trebuie să eliminăm emisiile de gaze cu efect de seră la nivel mondial până în 2050. Vremea extremă deja provoacă mai multe suferințe, și dacă nu ajungem la emisii nete zero, copiii noștri vor crește într-o lume care este dramatic mai rea”, a mai adăugat el, conform aceleiași surse.

Miliardarul în vârstă de 67 de ani consideră atingerea acestui obiectiv ca fiind „unul dintre cele mai grele lucruri pe care oamenii le-au făcut vreodată”.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *