Bancnota de zero euro este foarte căutată de colecționari și poate fi găsită de acum înainte la Suceava, pentru că are imprimată cetatea de Scaun.

Bancnota de zero euro este foarte valoroasă pentru colecţionari şi este cerere foarte mare pentru ea. Primele 200 de bancnote ce au ajuns la Suceava s-au vândut de pe o zi pe alta. În total, sunt tipărite 10.000 de astfel de bancnote-suvenir şi vor ajunge aici etapizat. O bancnotă se vinde cu 18 lei.

Bancnotele de zero euro pot fi achiziţionate de la Muzeul de Istorie sau de la Cetatea de Scaun a Sucevei. În momentul în care este cumpărată, bancnota este pusă într-un plic cu însemnele Muzeului Naţional al Bucovinei, în care se mai află o mini-vedere cu imaginea cetăţii şi o scurtă prezentare, relatează B1TV.

În România mai sunt alte cinci obiective care apar pe celebrele bancnote: Delta Dunării, Palatul Culturii din Iaşi, Cetatea Albă Carolina, Masivul Bucegi şi Castelul Karolyi din Carei.

Muzeul Național al Bucovinei a lansat, în colaborare cu Eurosuvenir România, Bancnota Suvenir de 0 Euro, ce promovează imaginea Cetății de Scaun a Sucevei.

Am intrat, dragi vizitatori, în rândul suvenirurilor de euro din Europa, alături de alte mari obiective turistice europene”, au transmis reprezentanții Muzeului Național al Bucovinei.

Bancnota suvenir de 0 Euro, cu reprezentarea Cetății de Scaun a Sucevei, este realizată în una din imprimeriile acreditate de către Banca Centrală Europeană, având caracteristici de securitate similare bancnotelor reale și un design unic, atrăgător, asemănător, dar nu confundabil acestea.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *