Brașov

CFR se pregătește să modernizeze și cea de-a doua gară din Brașov. Stația Batolomeu este următaorea pe listă, iar investiția pentru modernizarea stației ajunge la peste 8 milioane de euro. Lucrările vor consta în construcția de peroane noi cu o lungime totală de 430 de metri, reparații la linii pe distanța a 4.958 m și înlocuirea a șapte aparate de cale. Modernizarea stației Bartolomeu este necesară pentru derularea proiectul de realizare a conexiunii feroviare la Aeroportul Internațional Brașov Ghimbav.

Staţia Bartolomeu este situată între gările Brașov și Ghimbav. Peronul principal, de la linia 1 este realizat din beton armat monolit, având stratul de uzură din asfalt degradat. Peroanele dintre liniile 1-2, 2-3 și 3-4 sunt realizate din beton armat monolit având stratul de uzură din asfalt degradat. Platforma stației, parcările, trotuarele și scările de acces nu au mai beneficiat de îmbunătățiri și reparații de mult timp, fiind în diferite stadii de degradare, iar zonele verzi nu sunt amenajate corespunzător din punct de vedere peisagistic. Aparatele de cale au reperele de rulare uzate, iar cele mai multe defecte se întâlnesc la ace și inimile de încrucișare. În dreptul aparatelor de cale se produc cele mai multe abateri de direcție, în plan și profil longitudinal, ale traseului căii. Aparatele de cale prezintă uzuri, deformații și defecte peste limitele admise, ce necesită a fi înlocuite parțial sau în totalitate.

Valoarea totală a investiției este de 40 de milioane de lei, cu TVA, adică 8,2 milioane de euro. Finanţarea obiectivului de investiţii se face din fonduri de la bugetul de stat prin bugetul Ministerului Transporturilor și Infrastructurii în limita sumelor prevăzute anual cu această destinaţie. Durata de execuție a investiţiei va fi de 10 luni.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *