Jumătate din blocurile din București nu au apă caldă, în ciuda promisiunilor primarului Nicușor Dan, care și-a axat campania electorală pe rezolvarea problemelor apei calde din Capitală. Locuitorii din București care nu au soluții proprii de încălzire a apei, cum ar fi centralele termice ori boilerele, sunt nevoiți să se spele la ibric, la fel ca în vremea epocii lui Nicolae Ceaușescu.

Conform aplicaţiei Termo Alert, joi dimineaţa 53% dintre blocuri, adică 4154 de blocuri aveau apa oprită sau cu deficienţe în ceea ce priveşte parametrii.

Mai mult, miercuri seara, aceeaşi aplicaţie arăta că doar 40% din întregul sistem funcţiona în parametri normali, arată PsNews.

Însă, există discrepanțe între datele aplicației Termo Alert şi site-ul Companiei Municipale Termoenergetica, pentru că s-au pierdut pe drum 1.000 de blocuri.

Compania a anunțat că „peste 3.000 de imobile au apa caldă oprită sau furnizată cu deficienţe din cauza lipsei de parametri pentru livrare, remedierea de avarii, lucrări de modernizare, de înlocuire de conducte, de mentenanţă pe circuitul primar, de reparaţii pe reţeaua primară”.

Conform sursei citate, punerea în funcţiune este estimată pentru multe dintre imobile joi, pentru altele vineri, iar pentru o parte dintre ele după 9 mai.

Cauza principală a deficienţelor ar fi legată de CET Bucureşti Sud care livra, miercuri seară, agent termic la o temperatură redusă faţă de comanda Termoenergetica.

Iar problema ar fi pornit de la un scurtcircuit la staţia de tratare a apei, centrala urmând să revină la parametrii normali de funcţionare în cursul zilei de joi, potrivit unui comunicat al Electrocentrale Bucureşti (ELCEN) de miercuri.

Join the Conversation

1 Comment

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *