București în scenariul roșu. Capitala a intrat în scenariul roșu, cu o incidență a cazurilor de COVID care a atins miercuri valoarea de 3.32 la mia de locuitori.

Incidența cazurilor de COVID în București a ajuns miercuri la 3,32 la mia de locuitori, în creștere față de ziua anterioară, când era de 2,97. Astfel, Capitala a intrat în scenariul roșu, relatează Digi24.

De la pragul de 3 la mie se pune problema intrării școlilor în sistem online, pornind de la criteriul ratei de vaccinare în rândul profesorilor și angajaților școlii pentru funcționarea cu prezență fizică. Dacă acest prag este sub 60%, elevii fac cursuri online, iar copiii de grădiniță stau acasă. Potrivit ministrului Educației, în București, din cele 655 de unități de învățământ, la ultima raportare 57 aveau rata de vaccinare a personalului sub 60%.

București în scenariul roșu. De asemenea, de la pragul de 3 la mie, restaurantele, cinematografele, sălile de fitness și alte activități mai pot funcționa până la maximum 30% din capacitate.

Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă (CMBSU) se va reuni miercuri în şedinţă pentru a dispune măsurile care se impun în contextul creşterii incidenţei COVID-19.

Şedinţa CMBSU va începe în jurul orei 15,00 şi se va desfăşura în sistem videoconferinţă, a precizat Prefectura Capitalei.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *