Capitularea forțată a guvernului din Ucraina face parte din planurile Rusiei pentru continuarea invaziei, la fel ca și dizolvarea autorităților locale, a declarat Michael Carpenter, ambasadorul american la Organizația pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE).

Potrivit ambasadorului OSCE, SUA au „informații că planificarea Rusiei privind continuarea invaziei în Ucraina include capitularea forțată a guvernului ales democratic al Ucrainei și dizolvarea tuturor guvernelor municipale locale”.

Oficialii ruși și așa-zișii separatiști lucrează la planuri privind un nou guvern și o nouă constituție. Planul include un moratoriu prin care liderii ucraineni legitimi și cei care susțin guvernul legitim al Ucrainei nu vor mai putea ocupa nicio funcție”, a mai spus ambasadorul american, citat de CNN, relatează B1TV.

Acesta a mai spus că rușii vor să organizeze un referendum fals în zonele ocupate din Ucraina „într-o încercare inutilă de a-și legitima invazia ilegală”.

Ucrainenii considerați ostili sunt torturați

Michael Carpenter a citat apoi rapoarte conform cărora rușii țin localnici în tabere și-i interoghează brutal pentru a investiga legăturile lor cu guvernul ucrainean sau cu presa independentă. Astfel de situații vor deveni tot mai numeroase, a avertizat el.

Există rapoarte alarmante conform cărora suspecții de astfel de legături sunt bătuți sau torturați înainte de a fi transferați în așa-zisa Republică Populară Donețk, unde se pare că sunt dispăruți sau uciși.

Mulți civili din aceste tabere sunt transferați în Rusia sau în Donbasul controlat de ruși, inclusiv prin Belarus”, a mai afirmat Carpenter.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *