Carantina la nivel național este susținută de Andreea Moldovan
Carantina la nivel național este susținută de Andreea Moldovan

Carantina la nivel național este susținută de secretarul de stat Andreea Moldovan, care „ar face minuni”. „Este o decizie dificilă și care ar fi cu siguranță greu acceptată, în primul rând de către populație” recunoaște ea.

„Două săptămâni de carantină ar face minuni”, susține secretarul de stat Andeea Moldovan

„Perioada de incubație a virusului este de două săptămâni, ceea ce înseamnă că dacă timp de maximum două săptămâni nu se transmite virusul el se poate stopa. Două săptămâni de carantină ar face minuni”, a spus Andreea Moldovan, citată de Digi24

Ea crede că noile restricții de weekend pentru zonele cu incidență ridicată s-au dovedit a fi eficiente, pentru că au contribuit la scăderea numărului de cazuri de COVID-19.

„Carantina sperie ca termen, însă dacă am fi fiecare dintre noi conștienți să evităm acele aglomerații care ne expun clar la un risc, în primul rând pe noi și în al doilea rând pe cei din jurul nostru, lucrurile ar putea fi mult mai ușor manageriate. Am spus și repet, cred că depinde de fiecare dintre noi ca după un an de pandemie să știm ce este bine de făcut și ce nu”, a adăugat Andreea Moldovan.

Întrebată dacă regretă că nu a reușit să își convingă colegii cu privire la introducerea unei carantine naționale, Andreea Moldovan a declarat că înțelege că este o decizie grea, mai ales pentru cetățeni.

Carantina la nivel național. „Este o decizie dificilă și care ar fi cu siguranță greu acceptată, în primul rând de către populație, pentru că ne e teamă de constrângeri și de limitări și înțeleg asta. În al doilea rând, într-adevăr sunt sectoare care trebuie să funcționeze mai departe. Repet, cred că depinde de fiecare dintre noi, nu trebuie ca niște lucruri să fie impuse, suntem deja la un an de pandemie, nu mai este ceva nou și necunoscut cum era acum un an”, a mai afirmat secretarul de stat.

Cel mai recent bilanț plasează România la un număr total de 983.217 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus. Un număr de 880.429 de pacienți au fost declarați vindecați, iar 24.386 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS-CoV-2 au decedat.

Leave a comment

Lasă un răspuns Anulează răspunsul