Scandal de la masca de protecție. Un bărbat s-a plâns că a fost amendat de un polițist pentru că i-a atras atenția altuia să poarte masca de protecție în magazin. Omul a spus pe Facebook că a fost amendat cu 1.000 de lei pentru tulburarea liniștii publice. Mai mult, afirmă el, polițistul l-a luat peste picior și i-a spus că dacă voia să se simtă în siguranță n-avea decât să stea acasă și să-și cumpere mâncare prin aplicații, relatează B1TV.

Am atras atenția cuiva să-și tragă masca peste nas. Pentru că individul a reacționat urat, înjurături, amenințări, etc… cei de la magazin au devenit atenți (mulțumesc!) și au observat că mă aștepta afară. Mi-au cerut să rămân înăuntru și au chemat poliția. A venit un echipaj care l-au amendat atât pe recalcitrant cât și pe mine pentru tulburarea liniștii publice, cu câte 1000 de lei. Polițistul care a scris procesul verbal mi-a explicat că și pe el l-ar fi deranjat să-i atrag atenția să poarte masca corect”, a povestit bărbatul, pe Facebook.

El a mai notat că polițistul i-a transmis că dacă voia să se simtă în siguranță trebuia să „stea acasă” și să comandă mâncare printr-o aplicație.

Scandal de la masca de protecție. IPJ Ilfov a transmis ulterior că a deschis o anchetă.

Din verificările efectuate, a rezultat că aceștia și-au adresat cuvinte jignitoare, reciproc, tulburând ordinea publică. În acest context, polițiștii din Otopeni au procedat la sancționarea celor 2 persoane, conform Legii 61/1991 republicată și actualizată, cu amenzi contravenționale, în valoare de 1000 de lei fiecare”, se arată în comunicatul IPJ Ilfov.

Despre afirmațiile pe care le-ar fi făcut polițistul, IPJ Ilfov a precizat că Biroul Control Intern va efectua verificări și, în funcție de acestea, „se va dispune potrivit actelor normative în vigoare”.

IPJ Ilfov a mai transmis că bărbatul se poate adresa instanței și formula plângere împotriva procesului verbal de constatare a contravenției.

Join the Conversation

1 Comment

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *