Image default
Actualitate

Scandal de la masca de protecție, într-un magazin. Bărbatul care i-a cerut altuia să-și tragă masca peste nas a fost amendat. Cum explică poliția

Scandal de la masca de protecție. Un bărbat s-a plâns că a fost amendat de un polițist pentru că i-a atras atenția altuia să poarte masca de protecție în magazin. Omul a spus pe Facebook că a fost amendat cu 1.000 de lei pentru tulburarea liniștii publice. Mai mult, afirmă el, polițistul l-a luat peste picior și i-a spus că dacă voia să se simtă în siguranță n-avea decât să stea acasă și să-și cumpere mâncare prin aplicații, relatează B1TV.

Am atras atenția cuiva să-și tragă masca peste nas. Pentru că individul a reacționat urat, înjurături, amenințări, etc… cei de la magazin au devenit atenți (mulțumesc!) și au observat că mă aștepta afară. Mi-au cerut să rămân înăuntru și au chemat poliția. A venit un echipaj care l-au amendat atât pe recalcitrant cât și pe mine pentru tulburarea liniștii publice, cu câte 1000 de lei. Polițistul care a scris procesul verbal mi-a explicat că și pe el l-ar fi deranjat să-i atrag atenția să poarte masca corect”, a povestit bărbatul, pe Facebook.

El a mai notat că polițistul i-a transmis că dacă voia să se simtă în siguranță trebuia să „stea acasă” și să comandă mâncare printr-o aplicație.

Scandal de la masca de protecție. IPJ Ilfov a transmis ulterior că a deschis o anchetă.

Din verificările efectuate, a rezultat că aceștia și-au adresat cuvinte jignitoare, reciproc, tulburând ordinea publică. În acest context, polițiștii din Otopeni au procedat la sancționarea celor 2 persoane, conform Legii 61/1991 republicată și actualizată, cu amenzi contravenționale, în valoare de 1000 de lei fiecare”, se arată în comunicatul IPJ Ilfov.

Despre afirmațiile pe care le-ar fi făcut polițistul, IPJ Ilfov a precizat că Biroul Control Intern va efectua verificări și, în funcție de acestea, „se va dispune potrivit actelor normative în vigoare”.

IPJ Ilfov a mai transmis că bărbatul se poate adresa instanței și formula plângere împotriva procesului verbal de constatare a contravenției.

Citește pe aceiași temă

Profesorul Alexandru Rafila se gândește ca masca să fie utilizată și acasă, după începerea anului școlar. Care sunt motivele

Constantinescu Gabriel

Cât de eficiente sunt două măști purtate una peste alta. Rezultatele unui studiu al americanilor

Constantinescu Gabriel

Arbitrul Sebastian Colțescu, acuzat de rasism după ce l-a numit pe un antrenor camerunez „negrul ăla”

Constantinescu Gabriel

Lasă un comentariu