Odată cu debutul sezonului estival din Grecia, românii merg și ei în număr mare în țara sudică pentru a-și petrece vacanțele și concediile. Totuși, aceștia ar trebui să știe că prețurile la carburanți au crescut considerabil în ultima perioadă.

Românii întreabă pe forumuri care este prețul benzinei și motorinei în benzinăriile din Grecia, potrivit Gândul.

„Am ajuns astăzi la prânz în Siviri (Kassandra), plecat ieri pe la 8.30 din Târgoviște, cu popas de o noapte în Bansko. 650 km Târgoviște – Bansko, pe Giurgiu – Ruse – Centură Sofia, cel puțin trei ore din opt pe ploaie.

Din Bansko, am ales traseul pe Ilinden – Drama, trei mașini în față în Ilinden la vamă, niciuna de Ro vreo 150 km pe un drum asemănător cu Rucăr-Bran de la noi, dar în stare foarte bună, fără vreo groapă.

Important: Benzina 95 în Grecia e între 2.35 și 2.48 € (12 – 12.5 lei). Am făcut plinul la ieșire din Bansko, aproximativ 8.25 lei/litrul. O să alimentez și de aici, pentru drumuri spre Kalithea, Afytos, Possidi.”, a scris un român pe grupul Forum Halkidiki, de pe Facebook.

„În Grecia s-a scumpit carburantul”

Un alt român spune că în Grecia s-a scumpit carburantul, prețurile fiind mult peste cele practicate în anii trecuți.

„Într-adevăr în Grecia s-a scumpit carburantul. Sunt prețurile de Halkidiki între 2.25 – 2.65 euro benzină și motorină la 1.80 – 2.090. La taverne unii și-au lăsat prețurile din ultimii doi ani, alții au majorat, deși nu cu mult. Acum depinde ce comanzi.

Pentru 2 persoane pentru un prânz poate ajunge până la 35 euro și pentru 3 între 30 – 65 euro împreună cu băutură. Cazările și-au ridicat prețurile din cauza electricității, deși în lunile de iulie de la jumătatea lunii până pe 20 august prețurile sunt mari. Șezlongurile pe brațul Kassandra se pot regăși de la 10 euro până la 50 euro de persoană fără consumație”, spune un alt român.

„În jur de 2 euro motorina. Pe brațe e mai scumpă, același lanț de benzinării, poate practica prețuri diferite. Pe insule și mai scump, către 2.40.

Faceți-vă o medie de 2,25 pe litru și terminați cu circul!” – notează alt român.

Un altul spune că motorina este 2 euro, iar benzina 2,40 euro:

„Thassos azi (13 iunie) benzină standard 2,45€/l”.

„2,40 benzină și 2.0 motorină în Corfu”.

„2 euro motorină, 2,40 benzină!”

„Într-adevăr carburantul în Corfu săptămâna trecută era 2,40 €.”

„În acest an, transportul, mai ales cel auto are o mare pondere în bugetul vacanței. Descurajant pentru mulți, din păcate.”

„Benzină am pus eu azi în Rodos cu 2,6€”.

Unde poate fi consultat prețul la combustibil

„Prețurile zilnice la carburanți se pot afla de pe site-uri mai mult sau mai puțin oficiale, dar serioase. O căutare rapidă pe Google și v-a dumirit. Există și o aplicație, pe care eu o folosesc deja de vreo 3-4 ani unde puteți află prețurile la LPG (GPL), myLPG.eu”, recomandă un român pe un grup de Facebook.

„Pentru prețul combustibililor folosesc https://www.cargopedia.net/europe-fuel-prices ca și la noi și la ei s-au mărit prețurile, dar nu așa mult că la noi! în orice caz e mai ieftin decât la Costinești!”- scrie un alt român pe o rețea de socializare.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *