Deținutele din închisorile românești își vor putea strânge în brațe copiii și în spatele gratiilor! Asta a decis Administrația Penitenciarelor după ce Elena Udrea a cerut să își vadă fetița fără să mai fie despărțite de un geam de siguranță.

Demersurile fostului ministru au fost sprijinite şi de Avocatul Poporului care a făcut o recomandare în acest sens.

Elena Udrea a reușit să obțină prima concesie de când se află în Penitenciarul de femei de la Târgșor. Avocatul Poporului a recomandat Administrației Penitenciarelor să le permită mamelor care execută pedepse în spatele gratiilor să își poată vedea fără obstacole copiii în timpul vizitelor. Chiar și atunci când regimul nu le permite sau se află în perioada de carantină.

„Legea stupidă obligă copiii să își vadă mamele deținute din spatele unui „dispozitiv de protecție”. Cu ajutorul Avocatului Poporului, până la modificarea Legii, am obținut o derogare de la conducerea ANP, astfel că acum mamele se întâlnesc cu copiii lor fără geamul despărțitor”, a scris Elena Udrea pe Facebook.

Concesia făcută fostului ministru al Turismului, care are de ispășit o condamnare de 6 ani de detenție pentru corupție, provoacă însă nemulțumire în rândul agenților din penitenciar. Aceștia susțin că întâlnirea deținută-copil, fără geamul de protecție, ar încălca legea executării pedepselor.

Cazul Elenei Udrea care vrea să își țină copilă în brațe atunci când îi primește vizita în închisoare este dezbătut și de specialiști în drepturile omului. Aceştia precizează că în sistemul penitenciar românesc există și alte facilităţi similare pentru deținuți, cum ar fi posibilitatea de a avea vizite intime cu partenerii, fără niciun obstacol între ei, potrivit Știrile PRO TV.

Bătălia Elenei Udrea cu sistemul penitenciar continuă însă. Fostul ministru al Turismului încearcă să îi convingă pe șefii închisorii de la Târgșor, dar decoamdată fără succes, să îi permită să iasă din spatele gratiilor pentru o scurtă perioadă de timp, ca să petreacă alături de fetița ei ziua când va împlini 4 ani.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *