Ce droguri consumase, de fapt, Bogdan, tânărul de 25 de ani mort la Saga. Declarațiile medicilor: „A ieșit pozitiv”
Ce droguri consumase, de fapt, Bogdan, tânărul de 25 de ani mort la Saga. Declarațiile medicilor: „A ieșit pozitiv”

Festivalul SAGA, care s-a desfășurat timp de trei zile pe Arena Națională din București, a fost marcat și de momente mai puțin plăcute. Peste o sută de dosare penale au fost deschise pentru trafic sau consum de droguri, dar – din nefericire, zeci de oameni au ajuns la spital după ce au consumat substanțe interzise, iar un tânăr din Republica Moldova a murit în brațele medicilor.

Este vorba de Bogdan, în vârstă de 25 de ani. Era din Chișinău, dar se mutase în București pentru a lucra la firma tatălui său, iar în prima noapte a festivalului venise însoțit de câțiva prieteni. Însă, i s-a făcut rău și a ajuns la spital.

„Stop cardio-respirator în curs de resuscitare, adus intubat. Am efectuat teste rapide şi a ieşit pozitiv testul la ecstasy şi la metamfetamină”, a declarat Bogdan Socea, managerul Spitalului Clinic de Urgență „Sf. Pantelimon”, acolo unde fusese dus Bogdan.

Acum, sunt așteptate de la Institutul de Medicină Legală (IML) rezultatele expertizei toxicologice în cazul băiatului care să confirme testele rapide.

Ce droguri au fost găsite asupra tinerilor, în cele trei zile de festival

Polițiștii și jandarmii au găsit asupra mai multor tineri diverse substanțe interzise. Cocaina, Ecstasy sau Metamfetamina au fost la mare căutare printre pasionații de senzații tari, dar și ilegale.

Aproape 100 de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale, iar 17 tineri au ajuns la spital, câțiva în stare gravă.

În cele trei zile de festival au fost deschise 129 de dosare penale, dintre care 119 pentru trafic sau consum de droguri, potrivit observatornews.ro.

Agenţia Naţională Antidrog a avut puncte de informare, unde tinerii puteau afla detalii despre efectele nocive ale narcoticelor, dar specialiştii spun că e mult prea puţin, în faţa unui fenomen care ia amploare în România, mai ales în rândul adolescenţilor.

Procurorul-șef al secției de combatere a traficului de droguri din cadrul DIICOT a fost eliberat din funcție, luni, de către președintele Klaus Iohannis, dar nu din cauza evenimentelor de la festival, ci pentru că venise momentul să iasă la pensie, precizează  sursa citată.

Traficanții care au vândut droguri la festivalul Saga au dublat prețul stupefiantelor. Au venit dealeri și din străinătate

Dealerii de droguri care au vândut stupefiante în incinta Arenei Naționale, la festivalul Saga, au dublat prețurile. Anchetatorii spun că, la eveniment, au fost prezenți dealeri din mai multe orașe ale țării și inclusiv din străinătate, scrie Gandul.

Cele trei zile de festival au reprezentat o oportunitate uriașă pentru dealerii de droguri. Surse judiciare au declarat, pentru Gândul, că la Saga ar fi reușit să intre cu marfă traficanți de pe întreg cuprinsul țării, dar și din străinătate. De aceea, polițiștii au denumit ediția de anul acesta și „Festivalul dealerilor”.

Join the Conversation

1 Comment

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *