vladimir putin
vladimir putin

Rusia nu ar trebui să închidă ambasada Statelor Unite de la Moscova în ciuda crizei provocate de războiul din Ucraina deoarece discuțiile trebuie să continue între primele două puteri nucleare ale lumii, a transmis luni ambasadorul american de la Moscova, potrivit Reuters.

În încercarea sa evidentă de a trimite un mesaj Kremlinului, John J. Sullivan, ambasadorul american desemnat de fostul președinte Donald Trump, a declarat pentru TASS, agenția de stat a Rusiei, că Washington și Moscova nu ar trebui să rupă pur și simplu legăturile diplomatice.

„Trebuie să păstrăm abilitatea de a comunica între noi”, a spus Sullivan, care a avertizat împotriva înlocuirii operelor lui Lev Tolstoi de pe rafturile bibliotecilor din Occident sau a muzicii lui Piotr Ilici Ceaikovski, potrivit Reuters.

În ciuda mai multor crize, a scandalurilor de spionaj și a politicii fără menajamente din timpul Războiului Rece, Moscova și Washington nu au rupt de tot relațiile niciodată de când Statele Unite și Uniunea Sovietică au stabilit legături diplomatice pentru prima oară în 1933.

Moscova spune că acum relațiile mai destinse dintre Rusia post-sovietică și Occident s-au încheiat și că se va reorienta înspre țările estice.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *