Președintele PSD Marcel Ciolacu a comentat, miercuri, informația potrivit căreia actualul secretar general adjunct al NATO, Mircea Geoană, ar intenționa să candideze la alegerile prezidențiale. Întrebat dacă ar putea fi candidatul PSD, Ciolacu a evitat să dea un răspuns, spunând că în partid „trebuie să aibă loc o competiție internă”.

„Haideți să vedem întâi prioritățile românilor. Alegeri avem peste vreo 2 ani și. Avem timp să stăm de vorbă despre aceste alegeri. În PSD nu s-a luat nicio decizie și îmi mențin părerea (…) că statutul PSD trebuie modificat și candidatul pentru funcția de președinte al României trebuie ales de baza partidului și nu de un număr limitat de oameni. Trebuie să aibă loc o competiție internă pentru această desemnare”, a declarat Marcel Ciolacu.

Întrebat dacă el ar putea fi candidatul partidului la alegerile prezidențiale, Ciolacu a răspuns: „Mai sunt doi ani. Haideți să ajungem acolo. Cutuma că președintele partidului este automat și candidat a luat sfârșit.”

Potrivit informațiilor Digi24.ro, secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, își pregătește terenul pentru candidatura la alegerile prezidențiale care sunt programate în 2024, dar care ar putea avea loc cu un an mai devreme în cazul în care Klaus Iohannis va fi numit secretar general al NATO ca succesor al lui  Jens Stoltenberg și va accepta funcția, înainte de terminarea mandatului de președinte.

Un grup de apropiați ai fostului lider social-democrat lansează în zilele următoare o platformă pentru un proiect de țară, denumită „Proiectul România 2030”. Aceasta va fi o platformă fără orientare politică și care va reuni personalități din România și din străinătate, care vor organiza dezbateri în urma cărora să se contureze un proiect electoral pentru Mircea Geoană

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *