Nicușor Dan, edilul Capitalei, susține că în acest moment nu se impune carantinarea Bucureștiului. Primarul Capitalei a respins la Digi24 cererea lui Vlad Voiculescu, potrivit căruia o astfel de măsură ar putea fi luată pentru a stopa răspândirea coronavirusului.

Nicușor Dan: „Acum, însă, Bucureștiul nu intră în carantină”

„Vlad Voiculescu a spus că va avea o discuție cu mine, aceasta nu a avut loc deocamdată, dar carantinarea este una din ipoteze. Acum, însă, Bucureștiul nu intră în carantină, e ultima ipoteză așa cum ea s-a luat în alte orașe, cum a fost pusă în practică la Sibiu. Nu se pune această problemă acum în Capitală”, a declarat Nicușor Dan la Digi24.

Vlad Voiculescu, viitorul viceprimar al Bucureștiului, a declarat, marți, la Europa FM că „lucrurile nu par să meargă în direcția bună” în ceea ce privește evoluția crizie COVID-19 în București. În acest context, el a spus că trebuie luată în calcul carantinarea Bucureștiului, subliinind că va discuta cu Nicușor Dan.

„Terapiile Intensive sunt pline în spitalele din București, cu siguranță dacă lucrurile continuă așa, și nu par să meargă în direcția bună, va trebui luată în considerare inclusiv solicitarea carantinei. Voi avea o discuție cu primarul general al Capitalei”, a declarat Vlad Voiculescu, marți, într-o intervenție la Europa FM.

Dan: „Situația e sub control”

Întrebat cât de gravă este situația în București, primarul general a răspuns: „Am avut azi aproape 2.000 de cazuri, în ultimele două zile în jur de 1.500, este mult. Pe de altă parte, la DSP, anchetele epidemiologice sunt la zi și tot la DSP dispozițiile pentru izolare și carantinare sunt la zi. Înseamnă că în cazul oricărei persoane care este confirmată, în aceeași zi se apelează oamenii cu care a fost în contact și ei nu mai îmbolnăvesc pe alții. Situația e sub control din acest punct de vedere”, a mai spus Nicușor Dan.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *